EXCLUSIV  Dr Corina Neamţu, cele mai des întâlnite afecţiuni ale tiroidei: "Popular, lumea zice că suferă de glandă"

Captură video - DC News
Captură video - DC News

Medicul Corina Neamțu, de la SANADOR, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS TV şi DC MEDICAL despre tipurile de boli ale tiroidei. 

„Popular publicul spune sufăr de glandă, în special atunci când ia în greutate, are pe cine da vina”, a spus în deschiderea interviului jurnalistul Val Vâlcu. 

„Ceea ce nu este deloc o realitate medicală, ci este mai degrabă un folclor, o părere extramedicală, pentru că atunci când începem să ne îngrășăm ne gândim că avem o disfuncție. Nu avem o cuantificare a caloriilor pe care le consumăm, nici a sportului sau a caloriilor pe care le consumăm și surplusul se depune întotdeauna”, a spus medicul Corina Neamțu. 

Hipotiroidismul aduce retenție hidrică și nu grăsime în exces

În discuție a fost adusă afecțiunea numită hipotiroidism, disfuncție care presupune ca glanda tiroidă să funcționeze sub nivelul normal al său. 

Sanador

„Deși este împământenit că ar fi așa, hipotiroidismul, care nu este o afecțiune deloc rară nu duce la îngrășare, duce la retenție hidrică, deci pe cântar poate să apară un plus de câteva kilograme, nicicum de 20. Dar atunci când se echilibrează disfuncția ele se pierd, pentru că reprezintă doar o retenție hidrică, nu de grăsimi, metabolismul întreg este încetinit și acumularea și catabolismul, este un echilibru diferit, dar de principiu, 99% din pacienții supraponderali și obezi nu au nicio disfuncție tiroidiană”, a mai explicat medicul Neamțu. 

Invitată la interviurile DC Medical, medicul Corina Neamțu a explicat că nici hipotirodismul nu este o afecțiune atât de rară. Jurnalistul Val Vâlcu a evidențiat conform celor spuse mai înainte faptul că „nu sunt rare cazurile de hipotirodie”. 

„M-ați întrebat care sunt cele mai frecvente. Avem două boli frecvente. Tiroidita autoimună, tiroidită cronică, adică o boală autoimună, are și un nume frumos, japonez, Hashimoto și gușa nodulară. Sunt două afecțiuni diferite, nu sunt în același film și fiecare se gestionează în mod diferit. Tiroidita autoimună afectează mai mult femeile, se pare că proporția este un bărbat pentru 7 femei și una din șase femei, practic 15%-16% face boala autoimună tiroidiană”, a mai explicat medicul Neamțu. 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel