Neuropsihiatrul Dr. Cristian Andrei, invitat într-o dezbatere DCMedia Group, vorbește despre dependența de tehnologie a elevilor și despre ce ar trebui să facă părinții cu privire la implicarea lor în școala copiilor.
Neuropsihiatrul Dr. Cristian Andrei este invitat în dezbaterea organizată de DCMedia Group cu privire la prevenirea dependenței de jocuri de noroc și tehnologie, dar și pentru combaterea bullying-ului pentru tineri.
„Vă dau un exemplu, când merg prin cate o școală, în toate liceele și în alea industriale, ultimele licee din Bucureștiul acesta și din țara asta, că am fost peste tot în țară, pun această întrebare când e vorba de noroc: Ați auzit de pisica lui Schrödinger? Dl. Vâlcu, nu a fost niciun liceu în care să nu știe măcar unul, doi elevi despre pisica lui Schrödinger care nu se predă la fizică în școală.
Ei știu de pe Internet și știu povestea și îi ajut să înțeleagă norocul și prin această prismă și se vede că acești copii știu ceva, au cultură generală, nu sunt niște paiațe, sunt niște oameni vii care vor să cunoască numai că ei nu se întâlnesc cu profesorii și atunci bineînțeles că stau pe telefon.” a precizat Dr. Cristian Andrei, în cadrul dezbaterii "Navigând în siguranță: Prevenirea dependenței de jocuri de noroc, tehnologie și combaterea bullying-ului pentru tineri”.
„Părinții vor să aibă niște copii deștepți, motivați să facă ceva în viață și de dragul acestei nevoi a părinților noi putem să îi aducem pe părinți spre școală și școala să fie a părinților. Multă lume se întreabă, a cui trebuie să fie școala?, a inspectoratului, a copiilor. Ea trebuie să fie a părinților pentru că ei reprezintă o comunitate, școala este într-o comunitate. (...) Să îi văd eu pe tați că se duc cu undițele la școală să se întâlnească între ei pentru clubul taților pescari nu doar că se face ședință cu părinții.” a mai spus neuropsihiatrul.
Vezi dezbaterea completă aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News