Dr. Cristina Toader: Desert ideal de vară, recomandat de Asociaţia Americană a Diabetului. Rețetă simplă

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Dr. Cristina Toader, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, a venit cu o rețetă ideală pentru vară.

În lumea culinară plină de surprize și delicii, un desert sănătos va atrage atenția iubitorilor de dulciuri din întreaga lume. Cei pasionați de aventura gusturilor sunt invitați să își răsfețe simțurile cu o creație rafinată și inovatoare ce combină arome neașteptate și texturi încântătoare.

„Nici nu ştiu cum să îi spun: îngheţată, smoothie, limonadă... mai bine vedeţi mai jos reţeta aceasta de dulce răcoritor, recomandat de Asociaţia Americană a Diabetului. Ingrediente (pentru 3 porţii): 3 linguri de suc de lămâie proaspăt stors 1-2 linguri de îndulcitor cu puţine calorii, 750 g de căpşuni bine coapte (puteţi folosi orice fruct) tăiate pe jumătate, 5 căni cuburi de gheaţă (sau, după preferinţă).

Mod de preparare:

Într-un bol mai mic, amestecă sucul de lămâie şi îndulcitorul. Într-un blender sau robot, mixează căpşunile şi amestecul din suc de lămâie până când căpşunile sunt zdrobite. Adaugă gheaţă. Amestecă până când totul este încorporat şi are textura dorită. Adaugă totul într-o tavă şi dă la congelator pentru 30 de minute. Folosind o lingură, mai amestecă compoziţia la 30 de minute, astfel încât să nu se formeze ace de gheaţă. Repetă "operaţiunea" şi lasă la congelator timp de o oră. Serveşte în pahare de îngheţată”, a zis Dr. Cristina Toader.

VEZI ȘI: Un nou studiu indică o posibilă cauză a endometriozei. Dr. Cristina Toader: Se pare că aceste ceaiuri ajută. Dar atenție la un aspect! - https://www.dcnews.ro/un-nou-studiu-indica-o-posibila-cauza-a-endometriozei-dr-cristina-toader-se-pare-ca-aceste-ceaiuri-ajuta-dar-atentie-la-un-aspect_925222.html

În general, o dietă sănătoasă pentru persoanele cu diabet ar trebui să se concentreze pe alimente cu conținut scăzut de carbohidrați, bogate în fibre, proteine ​​slabe și grăsimi sănătoase. Este recomandat să lucrezi împreună cu un nutriționist sau medic specializat în diabet pentru a crea un plan alimentar personalizat care să se potrivească nevoilor tale și să te ajute să menții nivelul de glucoză în limitele normale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel