În ce tipuri de cancer este eficientă imunoterapia, această metodă terapeutică premiată anul trecut cu Nobel, și care sunt reacțiile ei adverse, vom afla de la dr Dan Jinga, reputat oncolog, invitatul ediției de luni, 22 iulie 2019, a emisiunii Academia de Sănătate. Emisiunea va fi transmisă, simultan, de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical.
Invitatul de luni 22 iulie 2019 al emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News, moderată de academicia profesor doctor Irinel Popescu, este oncologul Dan Jinga.
Investigator principal în numeroase studii de specialitate, autor și coautor a numeroase lucrări științifice, dr. Dan-Corneliu Jinga este medic primar oncologie medicală, doctor în Științe Medicale – Magna cum laude, secretar al Comisiei de Oncologie de la Colegiul Național al Medicilor din România, membru al Societății Române și al Societății Europene de Oncologie Medicală. Printre specializările sale se numără cancerul mamar și melanomul malign.
Invitatul Academiei de Sănătate va vorbi, în această ediție, exclusiv despre Imunoterapie. Această nouă metodă de tratament, care presupune activarea sistemului imunitar al unui pacient astfel încât să distrugă celulele canceroase, a fost premiată anul trecut cu un Nobel. Cu toate acestea, imunoterapia nu poate fi folosită în chiar toate tipurile de cancer, în parte, pentru că nu și-a dovedit eficiența, dar și pentru că unele forme de tumori nu pot fi distruse așa.
Dr Dan Jinga va arăta exact în ce tipuri de cancer poate fi prescrisă în România, ce se decontează și ce nu din aceste tratamente nmoderne, dacă poate sau nu fi folosită în combinație cu alte metode terapeutice și, nu în ultimul rând, care sunt efectele adverse date de acea supra-activare a sistemului imunitar.
Emisiunea Academia de Sănătate va fi transmisă de la ora 11.00, simultan, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News