EXCLUSIV  Dr. Geoffrey West, fizician inclus pe lista celor mai influenți 100 de oameni din lume: Cum se rezolvă provocările actuale pe care omenirea le are

Dr. Geoffrey West, fizician inclus pe lista celor mai influenți 100 de oameni din lume a revistei Time, a conferențiat la Cluj-Napoca.

Dr. Geoffrey West este profesor emerit și fost președinte al Institutului Santa Fe și membru asociat al Green-Templeton College din cadrul Universității Oxford. Înainte a fost liderul și fondatorul grupului de fizica particulelor elementare din cadrul Laboratorului Național Los Alamos. A fost distins cu numeroase premii, iar activitatea sa a fost prezentată în numeroase publicații, podcast-uri și producții TV. Activitatea sa privind orașele și companiile a fost selectată ca idee revoluționară a anului 2007 de către Harvard Business Review.

'De ce companiile și oamenii mor, dar orașele supraviețuiesc – Legile universale ale vieții, creșterii și morții' este tema conferinței pe care a susținut-o Geoffrey West la Cluj.

DC News i-a luat un interviu lui Geoffrey West. Prima parte a fost publicată și este despre impresia pe care i-a lăsat-o Clujul, România. Vedeți aici prima parte!

Partea a doua a interviului a fost despre tema conferinței susținute, în care a prezentat paradigme de gândire, în opinia sa, cu privire la cum se rezolvă provocările actuale pe care omenirea le are.

'Una dintre ideile pe care le-am adus în atenție la conferință a fost cât de important este să gândim în termeni științifici, pentru a ataca problemele majore cu care omenirea se confruntă în secolul 21. Oamenii nu trebuie doar să respecte știința, ci să creeze știința, în  sensul să știm cum au apărut aceste probleme și în a găsi metodologii.' 

DC News: Mai multă știință și mai puțină politică în a rezolva aceste probleme majore? Sau ele sunt interconectate?

'Ne trebuie mai multă politică, știință, factori de decizie politică și să fie interconectate aceste aspecte, să fie împreună. Problema este că în cazul științei timpul este limitat. Politica, nu vorbesc despre cum este în România, dar în Statele Unite doi ani se seamănă ca o perioadă infinită. Este o mare disconectivitate. Întrebarea este cum putem să îmbunătățim sistemul, astfel încât politicienii să gândească pe termen lung și să fie comfortabili în a promova gândirea pe termen lung, într-un mod amplu a vedea problemele, în afara propriilor lor interese.', a zis Geoffrey West.

'Este nevoie, deși este foarte dificil, de politicieni și factorii de decizie politică să devină mai puțin locali, nu că nu ar trebui să rezolve problemele locale, dar să gândească mai amplu, mai sistemic. Trebuie să observe că fiecare problemă este corelată cu altele, sunt într-o interconectivitate. Mai mult, dacă vezi doar o parte a unei probleme, nu o vei rezolva, ci ai putea să ai probleme și mai mari, acute.', a spus Geoffrey West.

'Prin urmare, este nevoie ca oamenii să gândească în aceste paradigme. Pe de altă parte, este nevoie să înțeleagă cu adevărat că ritmul vieții crește tot mai repede și trebuie să ne adresăm cumva confruntărilor care apar într-un mod colectiv, să inovăm într-un fel prin care putem să gestionăm nu doar criza climatică, dar și celelalte probleme conectate cu criza climatică. Inegalitatea este interconectată la nivel global cu schimbările climatice deoarece are legătură cu politicile de combustibili etc. Este greu de făcut asta, pentru că trendul merge în sens opus. Oamenii devin tot mai locali, în gândirea politică.', a concluzionat Geoffrey West, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel