EXCLUSIV  Dr. Herman Berkovits, medicul lui Benjamin Netanyahu: A fost groaznic pentru mine să aflu așa ceva. Nu îmi voi reveni niciodată

Herman Berkovits
Herman Berkovits

Dr. Herman Berkovits, medicul lui Benjamin Netanyahu, a acordat un interviu pentru DC News și DC News TV unde a făcut niște dezvăluiri cutremurătoare. 

Nepoata sa a luptat în Gaza până acum două zile. Dr. Herman Berkovits ne-a zis că acum fata a fost trimisă la un curs de ofițeri. Medicul lui Benjamin Netanyahu ne-a mai zis că șapte dintre prietenele fiicei sale au fost ucise de teroriști.

„Nepoata mea a luptat în acest război. A fost în Gaza până acum două zile. Acum a fost trimisă la un curs de ofițeri. Vă dați seama prin câte am trecut... mai ales că nepoata mi-a zis că șapte dintre prietenele ei au fost ucise și siluite de teroriști. A fost groaznic pentru mine să aflu așa ceva. Nu îmi voi reveni niciodată. Mi-e teamă pentru nepoții și strănepoții mei. Noi, ca evrei, avem o datorie morală și etică de a elibera acești ostatici. Sunt ostatici copii, bebeluși, femei însărcinate. În niciun război nu s-a văzut așa ceva... să fie luați ostatici bebeluși... De două luni, aceștia trăiesc într-un loc pe care nu-l cunoaștem. Sperăm că sunt sănătoși”, a zis Herman Berkovits.

3. -imagine fara descriere- (herman-berkovits-3_68781600.jpg)

„În urmă cu două zile, s-a făcut o convenție pentru a face un schimb, adică ei să ne dea ostatici, noi să le dăm teroriști. Doar că ei au luat ostatici copii, oameni care n-au făcut absolut nimic, pe când noi trebuie să le dăm teroriști. Pentru fiecare ostatic, trebuie să eliberăm trei teroriști. Noi trebuie să primim 50 de ostatici - copii și femeie - iar noi trebuie să le dăm 150 de teroriști, tineri care au încercat să ucidă evrei!”, a mai zis Herman Berkovits la DC News și DC News TV.

VEZI ȘI: Detalii crunte privind ce au făcut teroriștii în Israel. E de necrezut. Thea Haimovitz a răbufnit: S-a zis o minciună mare și gogonată / video - https://www.dcnews.ro/detalii-crunte-privind-ce-au-facut-teroristii-in-israel-e-de-necrezut-thea-haimovitz-a-rabufnit-s-a-zis-o-minciuna-mare-si-gogonata-video_939349.html

Youtube video image

Treizeci şi nouă de palestinieni au fost eliberaţi vineri din închisori israeliene în cadrul acordului de armistiţiu de patru zile încheiat cu Hamas, a anunţat emiratul Qatar, care a mediat înţelegerea, transmit dpa şi AFP



„Confirmăm eliberarea a 39 de femei şi copii deţinuţi în închisori israeliene, cu implementarea obligaţiilor din prima zi a acordului”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Doha, Majid al-Ansari, pe platforma socială X.

În acelaşi anunţ, purtătorul de cuvânt a precizat că un total de 24 de ostatici - 13 israelieni, zece thailandezi şi un filipinez - au fost predaţi Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

„Printre persoanele eliberate figurează 13 cetăţeni israelieni, dintre care unii au dublă cetăţenie, precum şi zece cetăţeni thailandezi şi un cetăţean filipinez”, a indicat Majid al-Ansari.

La Bangkok, prim-ministrul Srettha Thaivisin a scris pe platforma X că „serviciile de securitate şi Ministerul de Externe au confirmat că 12 ostatici thailandezi au fost deja eliberaţi”.

La puţin timp după acest mesaj, o sursă apropiată de Hamas a confirmat pentru AFP că „străini thailandezi” au fost eliberaţi vineri, în plus faţă de ostatici israelieni, sursa evocând 'un gest consimţit' de mişcarea palestiniană.

La rândul său, CICR a transmis că a început vineri o „vastă operaţiune” vizând reunirea cu familiile lor a ostaticilor eliberaţi din Gaza şi a palestinienilor eliberaţi din închisori israeliene.

„Echipe ale CICR au lansat vineri o operaţiune care se va desfăşura pe mai multe zile spre a facilita eliberarea şi transferul de ostatici deţinuţi în Gaza, precum şi transferul în Cisiordania de deţinuţi palestinieni”, a informat organizaţia cu sediul la Geneva, la scurt timp după anunţul privind eliberarea unui mic grup de ostatici.

CICR a mai afirmat că va furniza material medical suplimentar spitalelor din Gaza.

Organizaţia nu a participat la negocierile privind eliberarea de ostatici şi deţinuţi.

Într-un comunicat, CICR a explicat că rolul său este de a proceda la transferul de ostatici din Gaza care sunt predaţi autorităţilor israeliene înainte de a se reuni cu apropiaţii lor, precum şi de deţinuţi palestinieni care urmau să fie remişi autorităţilor din Cisiordania.

Armistiţiul între Israel şi Hamas în Gaza a intrat în vigoare vineri, la ora locală 07.00 (05.00 GMT). În această pauză de patru zile, urmează să fie eliberaţi 50 de ostatici ai Hamas în Gaza şi 150 de deţinuţi palestinieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel