Constantin Ionescu, director general la Institutul Național pentru Fizica Pământului, a oferit explicații despre cutremurul produs în Grecia.
Publicitate
"Cutremurul a avut în jur de 6,8-7 grade, iar intensitatea în epicentru este între 5 și 6 grade. Având în vedere că epicentrul a fost mai aproape de coasta Turciei seismic, și pagubele sunt însemnate, având în vedere că acestor tip de cutremure cu adâncimi mici de aproximativ 10 km le sunt apropiate aceste manifestări, este posibil să se producă tsunami pentru că și în Marea Neagră dacă s-ar produce un cutremurul de 7 grade, s-ar produce un tsunami.
Nu are nici o legătură acest cutremur cu cutremurele care se produc la noi în Vrancea. Cutremurele din Vrancea se produc la adâncimi de 100 de kilometri, au alt fenomen de producere față de aceste cutremure care se produc la suprafață. Și la noi s-a produs un cutremur de 4,2 la Vaslui de suprafață. Cutremurul se încadrează în activitatea normală. S-a produs la zona nord seismică Vrancea. Au mai fost cutremure în zona respectivă. S-a simțit la Iași și în orașele din preajma epicentrului, dar nu s-au produs pagube.", a explicat Constantin Ionescu, în direct la România Tv.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu