Dr. Maria Nițescu, nutriționist, a arătat cum trebuie să fie farfuria cu alimente de origine animală, bogate în grăsimi, pe care le-am putea consuma într-o zi!
”Moderația din alimentație despre care se tot vorbește!
Așa arată farfuria cu alimente de origine animală bogate în grăsimi, pe care le-am putea consuma într-o zi!
Dacă alegem astfel de alimente restul meselor ar trebui sa fie doar cu alimente de origine vegetală, și atunci, în mod sigur nu vom beneficia de macronutrienți și micronutrienți în cantități optime!
Aceleasi cantități de grasimi le-am putea lua din 200g carne slaba și 400-500 g iaurt cu 2-3% grăsime sau 250 g brănză de vaci cu 6 % grasime, cantități ce nici nu ar putea fi consumate de mulți dintre noi si care ne-ar aduce nutrienți importanți.
Să nu ne luăm după cei care vor publicitate! Nu putem să consumăm alimente de origine animală bogate în grăsimi, după bunul plac.
Ghidurile actuale internaționale elaborate de experți din diverse ramuri medicale subliniază efectele negative ale aportului crescut de grăsimi animale și zaharuri simple (sub formă de sucroză, fructoză sau sirop de porumb bogat în fructoźă din alimente si băuturi răcoritoare).
O alimentație echilibrată aduce și grăsimi saturate, în plus și organismul sintetizează acizi grași saturați, nu avem de ce să fim îngrijorați. Important este să consumăm alimente care să ne aducă nutrienții esențiali, fibrele alimentare și cantitatea optimă de energie.
Bunicii noștri nu mâncau ulei de cocos. Ce "uită" specialiștii care îl promovează este faptul că flora noastră intestinală produce suficienți acizi grași cu lanțuri scurte dacă mâncăm vegetale bogate în celuloză”, a spus Dr. Maria Nițescu. Imaginile au fost preluare de pe pagina de Facebook a nutriționistului.
Dr. Maria Nițescu: Alimentele ”interzise” când avem gripă sau alte infecții virale respiratorii
Dr. Nițescu: Cum ne ajută regula 5:2 pentru a ne menține greutatea și a fi sănătoși
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News