Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția asupra unui condiment pe care îl folosim mai mult decât în restul anului. Poate fi periculos pentru copii! Iată de ce.
Este vorba despre scorţişoară, un condiment pe care îl folosim la plăcinte, prăjituri, cozonaci sau vin fiert.
"Încep sărbătorile de iarnă și odată cu aceasta vom face multe lucruri care nu le facem în restul anului. De exemplu vom mânca sau vom bea produse foarte aromate.
Una din aromele tipice pentru acest sezon este scorțisoara. Vom mânca turtă dulce cu scorțișoară, plăcintă cu măr și scorțișoară sau vom bea vin fiert cu scorțișoară...
Și?
Pentru că mulți oameni vor primi, într-un timp scurt, scorțișoară, vor apărea și rare cazuri de efecte adverse legate de produsele ce conțin această aromă.
În preajma Crăciunului sunt descrise cazurile de urticarie, de tulburări gastrointestinale severe sau chiar reacții anafilactice produse de scorțișoară - https://www.medicalnewstoday.com/articles/313325#treatment
Unii copii mici pot fi afectați grav de scorțișoară, motiv pentru care ea nu ar trebui administrată la sugari (https://www.babygaga.com/cinnamon-harmful-babies/)", a precizat medicul Craiu.
Și nu ar trebui să o folosească mamele care alăptează sugari foarte mici, deoarece aceasta se elimină, ca și alcoolul, cofeina, mercurul etc, prin laptele de mamă - https://www.healthline.com/.../breastfeeding-foods-to...", a mai spus medicul Mihai Craciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News