Cercetătorul Octavian Jurma arată un eșec al programului România Educată.
Epidemiologul Octavian Jurma susține că "școala este acum un instrument de răspândire al știrilor false, nu unul de combatere al lor", iar acest lucru ar fi un "eșec al programului România Educată".
"Vrem infectare, nu vaccinare pentru noi și copiii noștri, strigă poporul! Iar autoritățile se grăbesc să le îndeplinească dorința. Astfel de statisticii te dezarmează și fac tot mai mulți români să se gândească serios la emigrare din motive de siguranță sanitară pentru ei și copiii lor. Oricât ai fi de individualist, nu poți să îți crești copiii în afară comunității, iar comunitatea a hotărât în majoritate să se infecteze cu boli care pot nenoroci pe viață un copil, inclusiv copilul tău. Cerem ajutorul BOR și al societății civile, însă școală este acum un instrument de răspândire al știrilor false, nu unul de combatere al lor. Până la urmă, faptul că un elev nu știe cât e lungimea Nilului e mai puțin grav decât faptul că nu știe ce face vaccinul pentru organismul său și societatea în care trăiește.", scrie Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.
VEZI ȘI: Sorin Cîmpeanu, apel către părinți: Nu trimiteți la școală copiii care au simptome specifice!
"Eșecul campaniei de vaccinare este în primul rând un succes al campaniei de relaxare. În al doilea rând însă, este un eșec al programului România Educată care de altfel nici măcar nu a încercat să educe elevii în privința importanței vaccinului în istoria de luptei nostre cu boli devastatoare chiar pentru ei, copii noștri. Poate că un bun început ar fi să fim mai preocupați de ceea ce învață copiii în școală decât de prezența lor fizică în școală.", a mai scris Octavian Jurma.
VEZI ȘI: Emilian Imbri: Sigur numărul celor care de fapt sunt infectați este ceva mai mare decât ce se anunță
O copilă de doar 10 ani a murit din cauza Covid-19, după ce a fost desemnată ”asistenta” clasei. Ea a primit însărcinarea de a-și ajuta colegii bolnavi.
Teresa Sperry a început să aibă primele simptome ale infecției cu coronavirus pe 22 septembrie. Părinții acesteia au povestit că totul a început cu o durere de cap, iar ziua următoare copila a făcut febră. Aceștia o programaseră pentru un test Covid pe 27 septembrie, însă starea ei se agravase așa că au dus-o la spital cu o zi înainte. Ajunsă la spital, fetița a fost testată atât pentru streptococ, cât și pentru coronavirus. Primul test la COVID-19 a ieșit negativ. Vezi continuarea știrii AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News