EXCLUSIV  Dr. Valeriu Gheorghiță desființează o ipoteză: În niciun caz nu agravează BOALA, au ROL BENEFIC

Foto: Spitalul Militar Central / scumc.ro
Foto: Spitalul Militar Central / scumc.ro

Valeriu Gheorghiţă, medic primar Boli Infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Carol Davila, a desființat o ipoteză, în exclusivitate pentru DC MEDICAL și DC NEWS. 

"Vis-a-vis de rolul antiinflamatoarelor nesteroidiene, din experiența noastră, aș putea spune că este limitată experiența din România, pentru că am venit, am preluat informații și îngrijorări față de utilizarea lor la pacienții cu COVID-19, după acele date care au apărut în Franța, în care, în urma unor analize retrospective s-a emis ipoteza că pacienții cu forme severe aveau în istoricul recent utilizarea antiinflamatoarelor nesteroidiene.

Una dintre speculațiile la momentul respectiv era legată de faptul că aceste antiinflamatoare nesteroidiene reduc răspunsul inflamator și cumva favorizează replicarea virală, ceea ce ar favoriza formele severe. Lucrurile nu stau chiar așa în momentul de față. Evident, a fost o ipoteză care a fost infirmată ulterior, în urma unor studii cu un nivel mult mai mare de încredere decât cele prezentate inițial, iar astăzi, dacă vorbim de rolul și beneficiul tratamentului cu antiinflamatoare nesteroidiene la pacienții cu SARS-CoV-2, cred că ne este mult mai limpede faptul că au un rol benefic în atenuarea simptomatologiei generale pe care pacientul o are și anume stare de curbatură, febra, disconfortul general, în niciun caz nu se asociază cu agravarea formei de boală", a declarat Valeriu Gheorghiță, în exclusivitate pentru DC MEDICAL și DC NEWS

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel