EXCLUSIV  Drăcoaice fără sutien. Clotilde Armand ar trebui să-l ia consilier pe edilul Daniel Tudorache

Clotilde Armand și drăcoaicele fără sutien
Clotilde Armand și drăcoaicele fără sutien

Clotilde Armand, primarul care îl omagiază pe Constantin Brâncuși aducând, în Sectorul 1, drăcoaice fără sutien, ar trebui să-l ia consilier pe fostul edil, Daniel Tudorache, dacă tot nu l-a lăsat să-și continue mandatele. Poate așa va învăța și franțuzoaica să-l cinstească pe marele sculptor român.

Daniel Tudorache a fost printre inițiatorii proiectului de lege pentru înfiinţarea Muzeului Naţional de Artă "Constantin Brâncuşi" pe vremea când era parlamentar PSD. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în 15 iulie 2015 decretul pentru promulgarea legii privind înfiinţarea Muzeului Naţional "Constantin Brâncuşi". În 2020, Muzeul Naţional "Constantin Brâncuşi" s-a deschis, la Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Naţionale Brâncuşi, la 144 de ani de la naşterea sculptorului.

Muzeul funcţionează în Casa Gănescu, monument istoric de secol XIX, situat în centrul municipiului Târgu Jiu. Aici a locuit Constantin Brâncuşi în perioada 1937-1938. În această locaţie, Brâncuşi şi-a amenajat atelierul unde realiza schiţele şi se consulta cu inginerii, în privinţa realizării operelor. Mai mult decât atât, aleile din curtea Casei Gănescu au fost gândite şi trasate de Constantin Brâncuşi, aici existând şi în prezent obiecte aduse de marele artist, printre care pietre de diverse forme, pe care artistul le-a gândit ca fiind mese de grădină. Pe lângă aceste piese, în curtea Casei Gănescu se află o masă de piatră asemănătoare cu Masa Tăcerii, realizată de Constantin Brâncuşi, în perioada în care artistul lucra la realizarea ansamblului.

În 2021, Clotilde Armand, primarul USR-PLUS, face o expoziție cu niște drăcoaice fără sutien și spune că este organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși. Cum era de așteptat, lumea a atacat-o pentru decizia luată. Poate scăpa de toată tevatura dacă-l lua consilier pe Tudorache. Măcar el a făcut ceva pentru Brâncuși, nu a venit cu draci, precum franțuzoaica, să-i aducă omagii, ci s-a luptat pentru înființarea unui muzeu, lucru care s-a concretizat.

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel