Prof. univ. Raluca Radu a vorbit despre posibilitatea ca, din octombrie, studenții din România să revină în sălile de curs.
Într-un interviu EXCLUSIV pentru DC NEWS, profesorul universitar a fost întrebat de jurnalistul Val Vâlcu despre cum se vor desfășura cursurile și seminarele din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.
„Deocamdată nu este foarte clar ce o să se întâmple pentru că nu știm dacă o să vină un al patrulea val de îmbolnăviri, dar marile universități din România au declarat public că-și doresc întoarcerea în sălile de clasă pentru că este foarte greu să lucrezi cu studenții prin intermediul calculatorului, este deosebit de obositor să stai tot timpul în fața ecranului. Pe de altă parte, sunt tot felul de elemente care îți distrag atenția când ești acasă. În sala de curs sau de seminar ești în același spațiu cu colegii tăi și cu profesorul, astfel că se poate lucra mult mai bine”, a răspuns Raluca Radu.
„Noi am văzut diferențe între modul în care înaintează studenții într-un sistem față în față comparativ cu modul în care înaintează într-un sistem din acesta virtual. Ne dorim foarte mult să ne întoarcem în sălile de curs. Deja în multe țări din Europa unde nivelul de vaccinare este mai mare, universitățile au reluat cursurile față în față și eu cred că și în România vom avea măcar un sistem hibrid, dacă nu 100% față în față din octombrie”, a adăugat profesorul universitar.
„Pentru comunicare și relații publice, contactul direct este absolut necesar. Cum s-a descurcat CRP-ul în acest an de pandemie? Ce speranțe avem pentru anul viitor?”, a întrebat Val Vâlcu, care predă și el la FJSC.
„[Contactul direct] este necesar, dar această comunicare virtuală a oferit posibilitatea, în același timp, să intrăm în contact cu diverși specialiști din întreaga lume. De exemplu, la cursuri studenții au avut invitați din străinătate care altfel nu ar fi avut posibilitatea să vină și să le vorbească despre ceea ce înseamnă comunicare în instituția pe care o reprezentau. Astfel, cred că un hibrid ar fi excelent să se păstreze pentru perioada următoare”, a răspuns lectorul universitar Mihaela Păun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News