Dragnea îl atenționează pe Geoană: Dacă vrea să facă vreo mișcare, va fi dat afară din PSD

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, joi, discuţiile din BPN despre o posibilă intenţie a lui Mircea Geoană de a crea un nou partid sau o platformă în interiorul PSD şi a insinuat că, dacă acestea se adeveresc, Geoană va fi dat afară din partid.

Dragnea a afirmat că în PSD au apărut informaţii în sensul că Mircea Geoană şi o serie de apropiaţi ar discuta posibilitatea înfiinţării unui nou partid sau a unei mişcări în interiorul PSD, informează Mediafax.

"Nu ştiu cât de reale sau adevărate sunt, nu ştiu la ce nivel, dar informaţii au apărut, pentru că au spus mai mulţi colegi că în ultima perioadă au participat la astfel de întâlniri. Că acolo s-a discutat să se facă un alt partid, că s-a discutat să se facă o mişcare în interiorul partidului, şi într-un caz şi în altul, dacă este aşa, este urât. PSD nu are nevoie acum de asemenea acţiuni", a spus Dragnea.

El a evitat să se pronunţe asupra posibilităţii excluderii din PSD a lui Geoană, însă a sugerat că acest lucru se va întâmpla dacă informaţiile discutate miercuri în BPN se vor confirma.

Întrebat dacă Geoană va fi exclus dacă informaţiile din BPN se vor confirma, Dragnea a răspuns: "Aştept discuţia (cu Geoană - n.r.). Sper să nu se confirme informaţiile. Răspunsul la întrebare este inclus în intrebare, dar sper să nu se ajungă acolo".

Secretarul general al PSD a confirmat şi informaţiile despre formularele pe care, în BPN de miercuri, Adrian Năstase le-a arătat, spunând că provin de la întâlnirea lui Geoană cu apropiaţii lui de la Hotel Ramada.

El a spus că nu le-a văzut miercuri, ieşind din sală pentru puţin timp, dar ştie de la colegi că au fost prezentate de Năstase.

"Sper, pentru Mircea Geoană, ca el să aibă dreptate şi tot ceea ce se spune să nu fie adevărat, pentru că, dacă ar fi adevărat, ar fi un gest extrem de urât din partea unui om pentru care tot partidul a muncit câţiva ani de zile", a comentat Dragnea declaraţia lui Geoană că acele formulare ar fi "bazaconii".

Dragnea a confirmat şi acuzele pe care mai mulţi membri ai BPN i le-au adus lui Geoană, că ar lucra în interesul lui Traian Băsescu şi al PDL.

"Din ce în ce mai mulţi oameni (din PSD - n.r.) încep să se gândească dacă nu cumva în această perioadă, în care există o preocupare serioasă în rândul puterii după ce s-a constituit Uniunea Social Liberală (..) se încearcă prin toate mijloacele să se destructureze sau să se tulbure Uniunea şi sigur că sunt colegi care se gândesc instinctiv la o anumită influenţă din partea puterii în genul acesta de acţiuni", a spus el.

Dragnea a precizat că discuţia în acest sens din BPN a fost "o sinteză" a unor discuţii pe care mai mulţi membri ai BPN le-au avut cu mai mulţi colegi din teritoriu.

"A fost o perioadă în care au venit foarte multe informaţii şi au fost foarte multe îngrijorări şi păreri negative faţă de o astfel de acţiune. Sunt colegi care au început să se gândească poate este o acţiune iniţiată, susţinută sau agreată de PDL", a explicat el.

Dragnea a mai declarat că speră ca Geoană să fie de bună credinţă faţă de PSD şi să nu se adeverească informaţiile despre discuţiile referitoare la crearea unei platforme în interiorul PSD sau a unui alt partid.

"Sper să nu fi fost acea întâlnire (de la Ramada - n.r.), iar, dacă a fost, să fi băut un pahar de vin şi poate să fi vorbit prostii. (...) Sper să nu fie adevărat şi sper ca domnul Geoană să aibă, poate în ceasul al doisprezecelea, o minimă înţelepciune şi să ne convingă că e de bună credinţă şi că susţine acest partid care l-a susţinut necondiţionat în multe momente grele", a mai spus Dragnea.

Surse din conducerea social-democrată au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că lideri ai PSD au acuzat, la BPN, că fostul preşedinte al formaţiunii Mircea Geoană ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel