Dragnea - Iordache, demitere. Ghinea rupe Opoziția: Vot paralel

Florin Iordache
Florin Iordache

Opoziția a dat un vot paralel în Parlament! 

Cristian Ghinea de la USR spune adevărul pe Facebook, spre surprinderea PNL care avea de spus cifre la TV despre cum au votat să-l dea jos pe Dragnea și cum PSD a pierdut majoritatea. 

”Opoziția unită i-a demis azi pe Dragnea și Iordache. Iordache a refuzat să pună la vot demiterea sa. Am organizat vot paralel și am avut majoritate cu ridicare de mână. Iordache s-a legat, aproape la propriu, de scaun. A fost penibil vreo ora, cu el lipit de scaun. Apoi au reîncercat să reia sedința cu el președinte. Opoziția a boicotat. Nu au avut cvorum. PSD-ALDE nu mai au majoritate în Cameră. Dragnea, ți-e frică?” a scris Cristian Ghinea pe Facebook. 

”Plenul e suveran” a spus Alexandru Nazare, de la PNL, la Antena 3, întrebat despre votul paralel din Parlament. El a adăugat că ”Eu știu că în Cameră s-a dat un vot în care 113 din cei prezenți au votat pentru revocarea președintelui Dragnea și 112 pentru Iordache. S-a dat un vot. Despre votul paralel, e opinia dlui Ghinea, nu a fost niciun vot paralel, ci un vot normal. Dacă nu eram uniți, nu le era frică celor de la PSD, le e frică că au pierdut majoritatea”. 

Haideți cu moțiunea! Propunere din PSD

Dumitru Buzatu, lider PSD, i-a indicat să introducă moțiunea de cenzură pentru a verifica dacă PSD a pierdut sau nu majoritatea. 

”O să vină” a replicat Nazare. ”Dacă cei de la PSD propun un vot paralel atunci?” a întrebat Dumitru Buzatu, care a adăugat: ”haideți să fim serioși cu lucrurile acestea”. 

Astăzi, Opoziția a inițiat un vot de demitere a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputaților. Votul a fost paralel, după cum scrie Cristian Ghinea pe Facebook, adică nu a fost oficial, ci parlamentarii din Opoziție au ridicat mâna și au votat propunerea lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel