Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu există o lege care să oblige vreun demnitar să beneficieze de protecţia SPP şi a amintit că el a renunţat la aceasta încă din perioada în care a fost vicepremier.
Liviu Dragnea a precizat că îşi menţine părerea conform căreia şeful SPP, Lucian Pahonţu, ”este un personaj veninos”. Întrebat dacă îşi menţine afirmaţia în această privinţă, preşedintele PSD a spus: ”Da. Dacă mă cheamă la Parchet, o să spun acolo”. El a adăugat că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre acest subiect, ci doar despre deplasarea pe care şeful statului urma să o facă la Bruxelles.
[citeste si]
”În ceea ce priveşte decizia întregului Cabinet de a nu beneficia de serviciile SPP-ului, vă spun cu toată tăria: nu există niciun articol sau prevedere legală ca să oblige pe cineva să beneficieze de o protecţie pe care nu şi-o doreşte. Nu există această posibilitate de obligare, iar din punct de vedere al riscurilor de securitate naţională care ar fi alea? Sunt analişti care spun altceva. Dar care ar fi vulnerabilitatea, dacă tot discutăm despre asta? Eu mi-am luat decizia de mult că nu doresc să beneficiez şi am şi acţionat în sensul ăsta. Ce am avut de spus despre şeful SPP am spus, dar eu nu cred că este o mare problemă acolo - că am văzut foarte mare veselie, tocmai şi-au achiziţionat încă trei bolizi, deci înseamnă că e în plină dezvoltare", a afirmat liderul PSD, la Palatul Parlamentului.
Întrebat dacă ar trebui schimbat şeful SPP, Liviu Dragnea a răspuns: ”Preşedintele va analiza şi va decide ce va vrea să facă cu acest personaj. Eu nu vreau să-i cer absolut nimic”.
De menționat că SPP este nevoit să înnoiască parcul de mașini întrucât România va deține președinția Consiliului European și mai mulți demnitari din instituțiile europene și din țările UE vor veni la București în 2019. Parcul auto al SPP nu a mai fost ”modernizat” din 2007, iar achiziția mașinilor blindate pentru demnitarii UE face parte din pachetul de dotări aferent președinției europene. SPP a cumpărat cele trei mașini blindate aflate astăzi în dotare acum 14 și respectiv 16 ani (în 2003, respectiv în 2001).
Citește și: România, președinția UE, măsuri de securitate în premieră
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News