EXCLUSIV  Dragnea, premier. Remus Borza: NU va fi. Știe și el - VIDEO

În urma unei decizii a CCR, a luat formă întrebarea potrivit căreia Liviu Dragnea, președintele PSD, ar putea fi premier. Remus Borza a comentat acest subiect, joi, în cadrul unei noi ediții a emisiunii "Borza Analytica".

Deputatul independent Remus Borza, cunoscut drept salvatorul Hidroelectrica, a revenit, joi, 15 februarie, în studioul DC News, unde a discutat despre subiectele cele mai importante. Acesta consideră că liderul PSD nu va fi premier în următorii doi ani, "probabil, niciodată".

"Toată lumea trebuie să înțeleagă. Vedeți Laura Codruța Kovesi a vorbit pe înțelesul tuturor, deci, din punctul acesta de vedere, a avut un efect maxim conferința. Pentru viitor, ce pot să vă spun este că Liviu Dragnea nu va fi prim ministru. Nici anul acesta, nici anul viitor. Probabil, niciodată", a declarat Remus Borza.

Precizare cheie

"Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de un grup de parlamentari PNL și secția reunită de judecători a Înaltei Curți de Casație, cu privire la Legea 304. Dacă avocații lui Liviu Dragnea în speța în care a fost condamnat, ar fi ridicat excepția aceasta, atunci da. Ar fi profitat, dar nu profită. Chiar și eu dacă aș fi ridicat excepția aceasta, nu i-ar fi profitat lui Dragnea. Aici nu e efectul ridică unul o excepție și profită toți", a declarat deputatul independent. "Ca să fie un caz de revizuire sau de contestație în anulare, trebuia să se înscrie într-un termen de 30 de zile de la momentul în care a aflat că doamna judecător Zglimbea s-a pensionat, și că doamna judecător Livia Stanciu s-a pensionat", a adăugat acesta.

Concluzia lui Borza

"Nu va fi prim ministru. Nu profită de decizia Curții Constituționale. Asta știe și el", a concluzionat deputatul independent.

Decizia CCR

CCR a făcut publică Decizia 33 din 23 ianuarie 2018 cu privire la obiectele de neconstituționalitate ridicate în legătură cu modificările aduse Legii 304/2004. CCR a stabilit că este neconstituțional articolul care prevede existența posibilității ca foști judecători, care și-au încetat activitatea, să fie încadrați pentru redactarea proiectelor de hotărâri judecătorești. Argumentele judecătorilor CCR sunt bazate pe cauza "Cerovsek și Bozicnik împotriva Sloveniei" în care CEDO a subliniat că judecătorii care n-au participat la proces nu pot motiva și semna hotărârea judecătorească pentru că nu pot oferi garanția că s-a realizat o bună administrare a actului de justiție. CCR a subliniat că redactarea și motivarea hotărârii judecătorești nu poate fi făcută decât de judecătorul care a participat la dezbateri și deliberări. În caz contrar, s-ar încălca dreptul la un proces echitabil. CCR a mai precizat că "motivarea hotărârii judecătorești este un act inerent funcției judecătorului cauzei, constituie expresia independenței sale și nu poate fi transferată către o terță persoană".

Cazul Liviu Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul". Hotărârea de condamnare nu a fost semnată de două dintre judecătoarele care au luat decizia: Livia Stanciu, Luminița Zglimbea. În locul celor două judecătoare, pensionate, a semnat președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea.

[citeste si]  

Interviul integral mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel