Dragobete 2023. Ce nu ai voie să faci pe 24 februarie. Aduce ghinion

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Pe 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele sau Ziua îndrăgostiților cum mai este cunoscută. Iată ce trebuie și ce nu să faci în această zi...

Ce să faci de Dragobete: Îți va merge bine tot anul

În ziua de Dragobete, ar fi bine să faci curăţenie în casă. Astfel, pregătești casa pentru ca anul ce vine să fie cu spor, belşug şi dragoste pentru toţi cei ce locuiesc în ea, potrivit tonica.ro.

Se spune că trebuie să petreci în ziua respectivă şi să atingi măcar o persoană de sex opus, altfel te va ocoli norocul în dragoste întregul an.

Bătrânii spun că dacă eşti alături de cel pe care îl iubeşti, în această zi, fie doar şi pentru câteva minute, veţi rămâne împreună tot anul.

În unele regiuni, ajunul de Dragobete este tratat la fel ca noaptea de Bobotează. Tinerele care doresc să îşi afle ursitul îşi pun busuioc sfinţit sub pernă.

Vezi și: Dragobete 2023. Mesaje de dragoste, sms-uri pentru îndrăgostiți

Ce nu trebuie să faci de Dragobete

Sfârșitul lui februarie, dar mai ales ziua în care se sărbătorește Dragobetele, reprezintă atât începutul, cât și sfârșitul unei noi etape. Începerea unui nou anotimp, moment în care natura începe să prindă viață, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești deoarece urmează Postul Paștelui, potrivit tonica.ro.

Așadar, conform acestei tradiții, pentru că sărbătoarea este şi una a renaşterii naturii, nu se sacrifică şi nu se cumpără animale în ziua de Dragobete. Și plânsul este interzis tinerilor şi tinerelor, în această zi. În caz contrar, aceştia vor avea parte de necazuri şi supărări în lunile următoare.

Pentru a nu-ţi atrage furia lui Dragobete, pe 24 februarie nu ai voie să cârpeşti, să coşi, să speli sau să calci haine, ci doar să faci curățenie.

Cine a fost Dragobete, fiul Babei Dochia

Ziua de Dragobete, 24 februarie, este cunoscută în special drept ”ziua în care păsările sunt logodite”. În această perioadă păsările încep să-și construiască cuiburile și să se împerecheze.

În această zi, considerată neoficial prima zi de primăvară, băieții și fetele adună flori de primăvară și cântă împreună. Fecioarele obișnuiau să adună zăpada care stătea pe pământ în multe sate și apoi o topeau, folosind apa în poțiuni magice pe tot restul anului.

Cei care iau parte la sărbătoarea de Dragobete ar trebui să fie protejați de boli, în special de febră, în restul anului. Dacă vremea o permite, fetele și băieții culeg ghiocei sau alte plante de primăvară timpurie pentru persoana pe care o curtează. În România, Dragobete este cunoscut ca Ziua Îndrăgostiților.

Este o credință comună în unele părți ale României că, în timpul acestei sărbători, călcarea peste piciorul unui partener duce la rolul dominant în relație. Așa că, încercați să vă călcați partenerul pe picior în această zi. De aici vine și expresia ”sub papuc”, atribuită cuiva care este dominat de partener, în relație, scrie alba24.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel