Dragoș Dolănescu a vorbit despre relația cu fratele său vitreg, Ionuț Dolănescu și a făcut mai multe declarații care o vizează și pe Maria Ciobanu.
Publicitate
"Îi doresc multă sănătate. Și dacă ar face el pasul, nu ne vom împăca niciodată”, a spus Dragoș Dolănescu pentru cancan.ro.
"A pus monopol pe numele Dolănescu, deși, dacă ne uităm bine, el nu duce deloc spre neamul lui tata. Toți aveau tenul deschis, eu am ochii albaștri, ca ai bunicăi. El e mai măsliniu, cu tenul închis. Doar Maria Ciobanu știe de ce”, a adăugat acesta.
"Au trecut 15 ani și am tot așteptat să văd în casa din Caimatei că se face Muzeul Ion Dolănescu, așa cum a zis. De aceea tot ce era al lui tata, costume, trofee, totul a rămas la el. Eu nu am luat nimic. Eu am crezut ce a spus…
Tata îmi dedicase o melodie, care făcuse milioane de viziualizări. A avut grijă să o dea jos, să i se piardă urma. În plus, la fiecare material despre tata, dictează ca numele meu sa nu fie pomenit. Iar mereu când vrea să promoveze ceva, deschide un nou scandal despre mine”, a mai spus Dragoș Dolănescu.
Ion Dolănescu a murit pe 19 martie 2009, iar la aproape 15 ani de atunci cei doi fii ai săi, Ionuț și Dragoș, încă sunt în scandal. Pe 25 ianuarie, artistul ar fi împlinit 80 de ani.
Interpretul de muzică populară Ion Dolănescu s-a născut la 25 ianuarie 1944 în comuna Perşinari, judeţul Dâmboviţa. Copilăria nu i-a fost uşoară, provenind dintr-o familie numeroasă, având şapte fraţi. În 1966 a absolvit liceul "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte şi apoi Şcoala Populară de Artă.
A debutat în 1966, ca angajat al ansamblului "Flacăra Prahovei" din Ploieşti, conform biografiei publicate de Fundaţia Culturală "Ion Dolănescu" pe site-ul propriu, iondolănescu.art. În timpul satisfacerii stagiului militar, a fost transferat la Ansamblul "Ciocârlia", unde şi-a cunoscut prima soţie, solista de muzică populară Iustina Bălăuţeanu, scrie Agerpres.
Nunta cu Maria Ciobanu, transmisă de TVR
Conform aceleiaşi biografii, căsătoria dintre cei doi artişti de muzică populară a ţinut până în 1970. În 1971, Ion Dolănescu s-a căsătorit cu interpreta de muzică populară Maria Ciobanu, iar copilul lor, Ionuţ Dolănescu, a ajuns şi el un cunoscut cântăreţ de muzică populară.
Nunta sa cu Maria Ciobanu, o artistă la fel de iubită de public cum era şi el, a avut loc în satul natal, Perşinari, şi a fost transmisă de Televiziunea Română.
Decorat de Ion Iliescu
Cele mai cunoscute colaborări ale sale au fost cele cu artiştii de muzică populară Maria Tănase, Maria Ciobanu, Ionela Prodan şi Elena Merişoreanu. A cântat pe scenă alături de fosta sa soţie, Maria Ciobanu, şi de fiul lor, Ionuţ Dolănescu, într-un trio apreciat. Despre fosta lui soţie Maria Ciobanu, Ion Dolănescu declara: "Nici pe ea n-o întrecea nimeni. Era cea mai bună!", conform site-ului iondolanescu.art.
Ion Dolănescu a avut şi o scurtă carieră politică, fiind ales deputat de Ilfov în mandatul 2000-2004, din partea Partidului România Mare, în care a avut funcţia de vicepreşedinte.
Pentru întreaga sa activitate artistică, a fost decorat cu Ordinul "Meritul Cultural", în grad de Mare Ofiţer de către preşedintele Ion Iliescu.
Ion Dolănescu a murit la 19 martie 2009, din cauza unui stop cardiorespirator. A fost înmormântat la cimitirul "Bellu" din Bucureşti. O stradă din localitatea sa natală, Perşinari, îi poartă numele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu