Dragu l-a pârât pe Cîțu la CCR. Premier: Vrea să scoată USR de la guvernare. Succes!

Dragu l-a pârât pe Cîțu la CCR. Premier: Vrea să scoată USR de la guvernare. Succes! / Foto: Facebook Florin Cîțu
Dragu l-a pârât pe Cîțu la CCR. Premier: Vrea să scoată USR de la guvernare. Succes! / Foto: Facebook Florin Cîțu

Florin Cîțu a reacționat după ce Anca Dragu, preşedintele Senatului, a anunţat că va sesiza CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională și l-a acuzat pe premier că blochează Parlamentul.

Anca Dragu, preşedintele Senatului, a anunţat astăzi că va sesiza CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională şi i-a acuzat pe premierul Florin Cîţu că blochează Parlamentul. În acelaşi timp, aceasta i-a cerut premierului propunerile de noi miniştri. Florin Cîțu a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă de ce nu a făcut încă propunerile de noi miniștri și cum comentează acuzațiile pe care i le aduce președintele Senatului.

"Doamna președinte al Senatului vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta cere de fapt. Constituția este foarte clară și înțeleg că doamna spune că trebuie să vin cu numiri de noi miniștri. Dacă se schimbă configurația Guvernului, nu poate să fie de la USR PLUS, deci doamna spune să scot USR de la guvernare. Este un demers ilar, cel puțin, dar succes.", a răspuns Florin Cîțu.

Sesizarea împotriva lui Cîţu la CCR 

"Trimit către CCR un al doilea document. Este o cerere de soluţionare a unui conflict de natură constituţională între Guvern şi Parlament. Solicit instanţei de contencios constituţional să constate acest conflict între Guvern şi Parlament, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale referitoare la obligativitatea obţinerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale, obţinută după schimbarea compoziţiei politice a Guvernului. Cer obligarea primului ministru la a formula propuneri de miniştri şi a le înainta Parlamentului, în vederea pronunţării asupra noii compoziţii politice a Guvernului. 

Pe data de 2 septembrie am asistat la demiterea ministrului Stelian Ion, iar pe 7 şi 8 septembrie şi-au dat demisiile celorlalţi miniştri USR-PLUS şi a vicepremierului Dan Barna. Pe 8 septembrie, e o scrisoare a lui Dacian Cioloş şi Dan Barna către premier în care se atrage atenţia asupra schimbării compoziţiei politice la Guvern. Avem prevederile constituţionale, dar şi cele din Codul Administrativ, care cer ca în termen de cinci zile de la vacantarea funcţiilor să se transmită noile propuneri. Prin faptul că premierul nu transmite propunerile, împiedică Parlamentul să îşi dea acordul asupra noi structuri politice a Guvernului. Cum spuneam, pe data de 12 septembrie ar fi trebuit ca premierul să facă aceste propuneri către Parlament", a a anunțat astăzi preşedintele Senatului, Anca Dragu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel