Dramele din viaţa Mariei Lătărețu, Privighetoarea Gorjului. Şi-a îngropat 5 copii. Măriuca, mezina de doar 6 ani, a murit sfâşiată de câini

Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons

Maria Lătăreţu şi-a îngropat 5 copii. Mezina Măriuca, de doar 6 ani, a murit sfâşiată de câini. A doua zi după tragedie, Maria a urcat pe scenă şi a cântat.

Tragediile marcante din viața Mariei Lătărețu aproape că-ţi fac pielea de găină. Femeia care a cucerit o țară întreagă cu vocea și repertoriul ei inegalabil a trecut prin momente cumplite. Din cei șase copii pe care i-a avut, doar unul a mai rămas în viață.

Primul copil, un băiat pe nume Gicuțu, a murit când avea doar 2 ani jumate, în urma unei bronhopneumonii. Nu existau medicamente pe vremea aceea, în afară de aspirină. Aşa s-a prăpădit primul copilaș, în 1929. În 1931 s-a născut cel de-al doilea băiat, Ion, singurul care i-a supraviețuit artistei și s-a stins în 2001. Dupa acesta, Maria Lătărețu a adus pe lume o fetiță, pe Mariuca.  Micuța a trăit până la vârsta de 6 ani. În ziua în care fetiţa ei, care îi purta numele, a pierit sfâșiată de câini, artista a fost nevoită să urce pe scenă și să cânte.

În 1935 s-au născut gemenele, Polina si Maria, care au murit si ele de bronhopneumonie. În 1937 a născut ultimul băiat, căruia trebuia să-i pună numele Tudor. L-a născut la o nuntă unde era invitată. Mergând cu alaiul, s-a împiedicat de o buturugă și a căzut pe burtă. A născut chiar acolo, în drum. Băieţelul a murit la câteva zile după acest incident.

Sfârșitul tragic al Măriucăi

Mariuca, fata care i-a purtat numele, a murit în chinuri la doar şase ani, în vacanța de dinaintea începerii școlii. „Erau în vacanță la Targu Jiu, unde avea casa si unde copiii stateau cu bunica. Mariuca si Ion, soţul meu, se jucau la poartă.” avea să povestească nora cântăreței. Dintr-o curte a ieșit un câine care s-a aruncat asupra ei, a sfâșiat-o. Maria Lătăreţu a venit val-vârtej la Targu Jiu şi a dus-o la spital, la profesor doctor Haznasu, unul dintre cei mai mari. Fusese mușcată de toată partea dreaptă: din scalp, urechea, gâtul, umărul, mâna. Șansele de supraviețuire erau minime. Fetița a fost trimisă acasă în grija soțului Mariei, iar aceasta a plecat pentru o seară la București, unde avea un angajament.

Pe scenă în seara în care i-a murit copila

Chiar atunci se deschidea cel mai mare restaurant de artă culinară ”Doru Ancuţei”. Maria Lătărețu a primit vestea cruntă chiar înainte de a urca pe scenă. A vrut să renunțe la spectacol dar nu i s-a aprobat.  Cu lacrimi in ochi, Maria s-a îmbracat într-un costum alb, şi-a prins o garoafă în păr și a urcat pe scenă. La finalul recitalului, și-a smuls garoafa din păr și a strivit-o cu piciorul. După concert, Mihai Jora, organizatorul evenimentului, s-a dus să o felicite în cabină și a găsit-o devasatată.  A intrebat-o ce s-a întâmplat. Ea i-a spus doar atât ”Domnule, va rog să mă iertați. Mi-a murit fetița, iar maine merg să o îngrop”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel