Drob de miel copt în clătite, cu crustă de caşcaval. Rețeta specială pentru masa de Paști

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă anul acesta îți dorești să prepari o rețetă specială de drob, să-i surprinzi pe cei dragi, poți încerca varianta pe care ți-o propunem astăzi: drob de miel copt în clătite, cu crustă de cașcaval.

Ingrediente 

organele de la 1 miel (inimă, ficat, splină, rinichi, plămân)
4 legături ceapă verde
2 legături usturoi verde
5 ouă fierte
2 ouă crude
2 legături pătrunjel verde
1 lingură untură
sare, piper după gust
6-7 clătite cu verdeaţă
piper boabe
6 căţei usturoi
1 foaie de dafin

Crusta

2-3 ouă
150 caşcaval afumat
2 linguri pesmet
sare după gust

Vezi și: Cum faci o friptură de miel fragedă. Medicul nutriționist Anca Hâncu, secrete: Va deveni foarte uşor digerabilă

Cum se prepară

Organele se pun la fiert în apă rece împreună cu o lingură piper boabe, o foaie de dafin şi căţeii de usturoi. Fierbem şi cele cinci ouă. Lăsăm organele de miel să fiarbă circa 40 minute de când apa dă în clocot, potrivit bucatareselevesele.ro. După cele 40 minute, scoatem organele şi le lăsăm la răcorit, după care le tăiem cubuleţe cu cuţitul.

Ceapa verde şi usturoiul verde se taie rondele. Încingem untura şi călim ceapa şi usturoiul preţ de 1-2 minute, după care adăugăm organele tăiate cubuleţe. Lăsăm la călit circa 10 minute, amestecând până aromele se întrepătrund, apoi le luăm de pe foc. Compoziţia se pune într-un vas şi adăugăm la ouăle fierte şi tăiate cubuleţe,dar şi ouăle crude, pătrunjelul verde tocat. Condimentăm, după gust, cu sare şi piper.

Vezi și: Cum prepari pasca, dacă nu vrei să te îngrași. Medicul nutriționist Anca Hâncu, rețetă cu mere

Din câteva linguri de făină, apă minerală, sare şi puţină drojdie pregătim un aluat de clătite în care vom pune pătrunjel verde tocat. Vom coace circa 6-7 clătite. Poate necesita mai multe clătite aşa că vom coace cu câteva în plus.

În forma de chec aşezăm frunze de usturoi verde şi, peste, aşezăm clătitele în aşa fel încât să lăsăm să atârne şi în afara formei, să putem acoperi ulterior drobul cu ele. Peste clătite aşezăm compoziţia de drob pregătită, acoperim cu clătitele, deasupra punem o crustă pe care o preparăm din 2-3 ouă crude amestecate cu circa 150 g caşcaval afumat şi pesmet. Punem forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 minute la foc mic.

După ce s-a copt, scoatem drobul din cuptor, îl lăsăm la răcit în formă, îndepărtăm frunzele de usturoi şi putem servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel