Pe lângă ouăle colorate, friptura de miel și pască, drobul de miel nu poate lipsi de pe masa de Paști 2021. Așa că puteți încerca această rețetă care vă va ajuta să obțineți un drob delicios de miel.
Drobul de miel are puține calorii şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii.
1 kg măruntaie(ficat, rinichi, plamani, inima), prapur de miel
2 ouă crude
3-4 oua fierte
1 felie de pâine,
1 lingură smântână,
6 fire ceapă verde,
1 ceapă uscată de marime medie
2 fire usturoi verde
sare,
piper,
1 lingură untură sau ulei după preferință
Spălăm organele și prapurul în mai multe ape. Cât timp pregătim compoziția pentru drob ținem prapurul într-un castron cu apă rece și puțin oțet.
Fierbem organele de miel în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. Se scot din vas și se lasă să se răcească. Se trec prin masina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plămânii. Se adaugă ouăle crude, puțin miez de pâine muiat în lapte (după dorință), sare, un praf de piper, smântână și verdeată multă, mărar, pătrunjel, ceapă verde și usturoiul verde tocate mărunt cu o parte din cozi.
Se unge forma cu untură sau ulei, se așează prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini pentru a putea fi întors deasupra peste umplutură. Se pune o parte din umplutură peste prapur în forma apoi se așează ouale fierte bine, intregi sau jumătăți, apăsând ușor.
Se adaugă și cealaltă parte de umplutură astfel încât să fie acoperite bine ouale. Se acopera cu prapurul compoziția, se unge cu ou bătut cu puțină smântână și se introduce în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt îl scoatem și îl mai lăsăm în tavă până se desprinde ușor de margini. Se scoate și se lasă la răcit. Se servește rece cu salată verde sau legume de sezon.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News