Drobul de miel este un preparat tradițional de Paști. Românii îl pregătesc în fiecare an, după o rețetă delicioasă. Noteaz-o și tu!
Ingrediente pentru drob
1 kg măruntaie de miel - ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină - sau măruntaie de pui
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1 prapur de miel
2 legături pătrunjel, mărunţit
2 legături mărar, mărunţit
sare şi piper după gust
Vezi și: Sarmale ardelenești. Sunt cele mai bune! Rețeta pentru Paști
REȚETĂ COZONAC cu NUCĂ. Secretul gospodinelor ca să nu crape cozonacul
Drob de miel. Rețeta tradițională. Se spală organele şi se pun la fiert, după ce sunt gata le dăm prin maşină de tocat înpreună cu carne de porc. Ceapa, usturoiul şi pătrunjelul se vor toca mărunt, după ce au fost bine spălate şi se vor mixa cu compoziţia de carne şi măruntaie.
Drob de miel. Rețeta tradițională. Se adaugă cele patru ouă crude, se condimnetează şi se omogenizează bine toată compoziţia. Apoi, se unge o tavă cu ulei şi se pune un strat de compoziţie şi se ornează cu ouă fierte tăiate rondele. Apoi, se adaugă un strat de carne, iar la sfârşit din nou ouă.
Vezi și: Salată de icre făcută în casă, rețetă. Nu se compară cu cea din comerț!
Cozonac moldovenesc, rețeta iubită de români. Tradiție pe masa de Paști!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News