Chef Florin Dumitrescu explică cum să pregătim un drob gustos și fraged.
-un pachet de organe de miel (prapure, inimă, plămân, ficat, fără rinichi)
-pulpă de miel
-oțet de mere
-cimbru
-foi de dafin
-2 legături de ceapă verde
-5 legături de mărar
-5 legături de pătrunjel
-9 ouă
-sare și piper
Prapurele trebuie lăsat în apă pentru a fi mai ușor de lucrat cu el. Se spală bine toate organele și apoi se toacă. Cu un cuțit mic se îndepărtează rinichii pentru că aceștia ar putea schimba gustul preparatului.
Organele pot fi fierte întregi sau tăiate cuburi de dinainte. Puteți fierbe toate organele și le puteți tăia cuburi după fierbere și toate merg în mașina de tocat, mai puțin ficatul.
Într-o oală se toarnă oțet în apa în care vor fierbe organele. Se mai adaugă și cimbru și foi de dafin. Organele trebuie lăsate să fiarbă 30 – 35 minute.
În compoziția drobului, Florin Dumitrescu adaugă și carne pentru un plus de gust, fără să adauge ouă fierte. Alegeți câteva bucăți de carne de pe pulpă pentru a fi adăugate în drob.
Cuptorul se încinge la 160 grade și între timp se toacă organele și carnea la mașina de tocat. Doar ficatul este tăiat la mână pentru ca drobul să aibă textură. Prapurele care a stat în apă se umple cu organele tocate.
Ceapa verde se toacă mărunt, la fel și mărarul și pătrunjelul. În vasul în care ați adăugat carnea tocată și verdeața se sparg nouă ouă și se amestecă totul. Se adaugă sare și piper după gust.
Se adaugă ulei de măsline în tavă. Îmbrăcați tava cu prapurele și adăugați compoziția din carne și verdețuri. Apoi se învelește compoziția cu prapurele pentru a forma o crustă deasupra. Tava se așează într-o altă tavă umplută pe jumătate cu apă. Drobul va fi ținut la cuptor timp de două ore, notează a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News