Drogurile, pe masa CSAT. Psihologul Leca, despre gestul președintelui Iohannis: Are ocazia să rămână în mintea tuturor tinerilor... Distrugând!

FOTO: Administrația prezidențială
FOTO: Administrația prezidențială

Subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor este introdus în ședința de CSAT care are loc astăzi la Palatul Cotroceni.

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), care va avea loc joi, 12 octombrie 2023, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, transmite Administrația Prezidențială.

Astfel, pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului sunt incluse: consumul de droguri/alte substanțe stupefiante de către tineri/elevi - risc major la adresa siguranței individuale și naționale; evoluțiile privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România; planul de înzestrare a Armatei României 2024-2033.

Anunțul introducerii în ședința CSAT a problemei legate de traficul și consumul de droguri în rândul tinerilor a fost lansat încă de la începutul anului școlar.

Psihologul Radu Leca a explicat ce s-ar putea decide în urma acestei ședințe, care arată cât de gravă este situația cu care se confruntă România, cu o trecere agresivă de la traficul de droguri la consumul de droguri, în special în rândul tinerilor.

”O îmbunătățire a imaginii președintelui la nivel de conștiință colectivă ar fi minunată, fiindcă noi cunoaștem la nivel de masă valoarea președintelui: intelectual, profesor, un om dedicat educației, dar care nu rămâne în conștiința colectivă cu nimic. Nu a făcut ceva extraordinar.

Ei, acum, spre sfârșitul mandatului, Excelența Sa Klaus Werner Iohannis are ocazia să rămână, ca structură pozitivă, în mintea tuturor tinerilor, respectiv a preadolescenților și a adolescenților, nu doar a adulților tineri. Făcând ce? Distrugând, dacă s-ar putea spune acest lucru, împreună cu puterea serviciilor secrete, care sunt supuse președintelui, tot ce înseamnă trafic de droguri la nivel național pentru o perioadă limitată de timp, cel puțin până când mandatul acestuia va expira.

Dar va rămâne în conștiința colectivă ca fiind singurul președinte care a stopat traficul de droguri în România, așa cum în conștiința colectivă au rămas de-a lungul anilor diferite evenimente. De exemplu, Nicolae Ceaușescu a șters datoria externă a României, fapt colectiv, sau Mihai Viteazul a realizat (n.r. Unirea de la 1600). Vedeți, se numește istorie, dacă ea rămâne la nivel colectiv, atunci respectiva persoană este privită zeci de ani și zeci de generații într-un mod pozitiv”, a declarat psihologul Radu Leca la Realitatea Plus.

Leca: ”Avem puterea președintelui, care este mare”

Întrebat dacă va reuși Klaus Iohannis să combată traficul de droguri, în contextul în care sunt țări care luptă de zeci de ani, fără succes, psihologul a ținut să precizeze că președintele României are instrumentele necesare pentru a obține un rezultat pozitiv.

”Noi avem puterea președintelui, care este mare, indiferent ce se spune, 11 servicii secrete, oameni excepțional pregătiți. (...)

Avem de-a face cu două tipuri de structuri. Știți cum este împărțită economia românească? Împărțită în două, una oficială și una neoficială.

Cea în care se face evaziune fiscală, cu bani la negru, și cea obișnuită, în care scoți cardul să plătești și toată lumea știe de unde vin banii.

Așa s-a întâmplat și la nivel politic, social și economic. România este împărțită în două.

Dintr-o întâmplare nefericită, care a dus la moartea a doi tineri are nu au avut nicio vină, doar că se aflau acolo pe stradă, în urma unui accident în care doi copii și-au pierdut viața, un întreg aparat, un întreg sistem s-a pornit. (...)  Nu s-ar fi așteptat nimeni niciodată că la nivelul României ar fi așa o absorbție de sute de kilograme de droguri. Noi am fost priviți ca o țară de tranzit, dar noi suntem și țară de consum. Nu și-ar fi închipuit că avem atât de mulți bani”, a mai spus psihologul.

Citește și: Vlad Pascu, trimis în judecată. Ce pedeapsă maximă riscă după ce a omorât doi tineri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel