Drojdia crudă sau drojdia uscată? Care este mai bună, diferențe

Nu știi care ar fi cea mai bună alegere, atunci când vine vorba de drojdia pe care vrei să o folosești în aluaturile tale? Ei, bine, vezi care sunt diferențele între ele și care ar putea fi mai eficientă.  Astfel, vei lua decizia corectă.

Drojdia crudă

Drojdia comprimată, sub formă de cubulețe, poate fi folosită aproape pentru orice aluat sau preparat care necesită drojdie. Dar termenul ei de valabilitate este destul de scurt, scrie libertateapentrufemei.ro. Drojdia comprimată poate fi păstrată cel mult două săptămâni. Dacă s-a învechit, nu mai produce fermentația de care ai nevoie. Se păstrează în frigider, bine împachetată.

Pentru a verifica dacă mai este bună, se dizolvă în apă caldă și zahăr, iar dacă nu face spumă în cel mult 5 – 7 minute, înseamnă că s-a uscat.

Vezi și: Cu ce poți înlocui gălbenușurile în prăjituri, dacă nu ai suficiente

Drojdia uscată și instant

Drojdia uscată poate fi și ea comercializată sub formă de cubulețe, de mărimi foarte mici, și necesită apă sau lapte călduț pentru a începe procesul de fermentație. Are o perioadă de valabilitate mai mare și este recomandată mai ales pentru preparatele de patiserie și biscuiți.

Drojdia instant se vinde la pliculețe, sub formă de granule, are cea mai mare perioadă de valabilitate și nu necesită lichide pentru a intra în fermentație. Este o drojdie de 30 – 40 de ori mai puternică decât drojdia comprimată și se folosește în cantitate mai mică.

Vezi și: Cum decojești roșiile rapid. Trucurile banale și eficiente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel