Drona care face viața mai ușoară pompierilor din Ilfov

Hubert Thuma, președintele PNL al Consiliului Județean Ilfov, a evidențiat o achiziție recentă pe care forul județean a făcut-o, respectiv o dronă de ultimă generație, pentru dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

'În toamna anului trecut, am cumpărat o dronă de ultimă generație pe care am dat-o Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. 

Drona a fost deja folosită cu succes în mai multe acțiuni de intervenție: incendii, misiuni de căutare și salvare de persoane, inclusiv pe timp de noapte. Imaginile filmate la înălțime ajung în timp real la centrul de comandă și astfel echipajele iau cele mai bune decizii.

CJ Ilfov are un protocol de colaborare cu ISU, în baza căruia și drona Consiliului Județean Ilfov este folosită în diverse misiuni. Asta înseamnă că ISU acționează cu două drone, dacă situația o impune. Siguranța cetățenilor este pe primul loc.', a spus Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

'Sunt pilot de dronă în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Avem o dronă profesională, care ne ajută la intervenții mari, de amploare. Atunci când noi suntem alertați și ajungem la intervenție, comandantul acțiunii decide dacă este cazul să ridicăm drona sau nu. Una din intervențiile importante la care am participat cu drona a fost un incendiu la un depozit, iar în spatele acestuia erau materiale și butelii sub presiune. De la sol nu aveam vizibilitate și nu știam de ele.', a declarat Marius Drăghia, pilot de dronă ISU BUC-IF.

'Am ridicat drona, undeva la 30 de metri deasupra acestui eveniment, și ne-am dat seama că este un mare pericol și am putut să retragem oamenii din zona afectată. Drona dispune și de o cameră termală, care ne ajută foarte mult să identificăm chiar și persoane, atunci când avem o misiune de căutare și salvare persoane pe timp de noapte. Are un zoom optic foarte bun, de până la 200x. Se poate vedea distanța foarte clar, până la 1 kilometru și ceva. Este stabilizată foarte bine.', a mai spus Marius Drăghia.

'Pe lângă dronă, Consiliul Județean Ilfov a oferit, de-a lungul timpului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov mai multe autospeciale și echipamente pentru gestionarea situațiilor de urgență. Din momentul în care Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a primit drona de la Consiliul Județean Ilfov au fost parcurși mai mulți pași pentru operaționalizarea acesteia.' a declarat Ștefan Eduard, sublocotenent ISU BUC-IF.

'În primul rând, au fost parcurse mai multe etape pentru obținerea autorizației de zbor. În al doilea rând, poate cel mai important, a fost acreditarea colegilor noștri ca piloți de dronă. De la momentul primirii dronei aceasta a fost folosită cu succes în mai multe tipuri de situații de urgență, precum la incendii, la misiuni de căutare și salvare sau pentru pregătirea personalului. Drona și-a dovedit deja utilitatea, fiind un element de noutate în cadrul pompierilor. A adus un plus de informații foarte utile pompierilor, pe timpul intervenției', a mai spus Ștefan Eduard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel