Dronă doborâtă în sudul Rusiei

Foto: Freepik
Foto: Freepik

O dronă ar fi fost pusă la pământ în zona Kursk.

Apărarea antiaeriană rusă a doborât o dronă joi seara târziu deasupra oraşul Kursk din sudul Rusiei, în apropiere de graniţa cu Ucraina, conform informaţiilor furnizate de guvernatorul regional, infomează Agerpres.

Roman Starovoit a scris pe Telegram că sistemele apărării antiaeriene au fost în acţiune de două ori.

Guvernatorul regional nu a făcut nicio menţiune despre daune sau victime şi le-a cerut locuitorilor să evite orice resturi căzute.

O serie de atacuri aeriene au fost lansate peste graniţa Ucrainei înspre sudul Rusiei.

Au existat de asemenea incursiuni armate care au fost revendicate de grupuri care spun că se opun Kremlinului.

Ucraina refuză în mod obişnuit să comenteze astfel de atacuri sau incursiuni. 

Mai mult, Rusia este acuzată de Ucraina că a încercat să lovească barajul de la Krivoi Rog cu rachete hipersonice Kinjal. "Rusia nu este capabilă să păstreze sub control oraşul Energodar pe termen mediu, de aceea are în vedere un atac terorist de amploare la centrala nucleară din Zaporojie pentru a opri contraofensiva ucraineană şi a crea o zonă gri sanitară pustie pentru anii următori, ca parte a unui statu quo teritorial, fără o încetare a focului", susţine Mihailo Podoliak într-un mesaj pe Twitter.

Şeful Direcţiei principale de informaţii de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării (GUR), Kirilo Budanov, a declarat miercuri că ruşii au minat bazinul de răcire al centralei nucleare de la Zaporojie.

"Ocupanţii îşi continuă teroarea împotriva poporului ucrainean, atacând infrastructura critică a Ucrainei", au indicat forţele aeriene.

În zona Krivoi Rog, o rachetă rusească a avariat nu mai puţin de 10 case, a anunţat administraţia regională, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel