Drona militară a ajuns în Croația din cauza unei LITERE. Chirieac: Dronă GREA, reactivă, cu motor cum au Boeing sau Airbus. Parcurge 16 km într-un minut

Dronă militară, prăbușită în Croația/ foto captură video Youtube
Dronă militară, prăbușită în Croația/ foto captură video Youtube

O dronă militară a Ucrainei a fost direcționată spre Croația dintr-o greșeală de literă. 

O dronă militară a trecut prin România, Ungaria și s-a prăbușit în Croația. În România a stat 3 minute, în statul vecin de 10 ori mai mult. Budapesta a transmis că a interceptat-o, dar, cum nu avea pilot și nici nu căra ceva, de natură militară, nu a doborât-o. A picat în Croația, cel mai probabil, din lipsă de combustibil. Când a picat, i s-a deschis și parașuta, de altfel normală pentru o astfel de dronă militară. 

Ministerul Apărării Naționale al României a făcut mai multe precizări cu privire la această dronă militară - ce ar aparține Ucrainei, deși ar fi de producție rusă. 

”Sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute. Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian.” a transmis MApN. Vezi mai mult aici

O eroare de literă

Analistul politic Bogdan Chirieac a abordat acest subiect, vineri seară, la Antena 3, unde a subliniat că o astfel de dronă ”parcurge 16 km într-un minut, iar deasupra României a stat 3 minute.” În continuare, a explicat că este vorba despre o ”dronă reactivă, deci cu motor cu reacție, cum au Boeing sau Airbus.”, subliniind: ”Din câte înțeleg, coordonatele indicau o aterizare în vestul Ucrainei, la Jîtomîr (Zhytomyr), dar au fost introduse coordonatele cu o literă diferită, dând astfel denumirea unei localități din Croația. A fost o confuzie de coordonare”. 

”Când aterizează o dronă grea, acesta fiind un avion mare, pentru a scurta durata de aterizare, se folosește o parașută de frânare” a mai explicat Bogdan Chirieac. Conform acestuia, se pare că avionul fără pilot aparține Ucrainei, care este dotată și cu tehnică din Rusia: ”Utilizatorul era ucrainean, fiindcă forțele armate ucrainene erau înarmate și cu tehnică rusească”. Analistul politic a spus că SU-35, vârful de gamă rusesc, pică la antiaeriana NATO, iar drona aceasta ar fi fost din aceeași categorie. Mai nou, rușii ar avea trei modele de SU-57, despre care spun că ar fi comparabile cu F-35. ”Nu cred că este comparabil, am văzut în acest război că tehnologia NATO este mult superioară” a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel