Drone ale poliției, atacate de păsări. Unde s-a întâmplat

foto: Freepik
foto: Freepik

Activitatea politiștilor din acest stat e perturbată de păsările care au invadat cerul în ultima perioadă, mai ales după recentele valuri de căldură.

Personalul poliției, destinate monitorizării plajelor și asistării înotătorilor, au avut de furcă, și asta pentru că dronele lor au fost atacate de un adversar neașteptat: păsările. Astfel de drone sunt des folosite de poliția din New York pentru reperarea rechinilor, monitorizarea activității de pe plajă și evacuarea plajelor înaintea furtunilor.

Cu toate acestea, prezența lor le-a înfuriat pe "stridiile americane", o specie de păsări aflată pe cale de dispariție. Experții în viața sălbatică explică faptul că aceste păsări percep dronele drept amenințări și reacționează agresiv pentru a-și proteja puii, scrie Smithsonian Magazine.

Au apărut preocupări legate de efectele posibile ale stresului cauzat de drone asupra păsărilor, având în vedere că agitația provocată ar putea determina aceste animale să își abandoneze cuiburile. Primarul New York-ului, Eric Adams, subliniază importanța dronelor pentru salvarea de vieți în sezonul estival, mai ales în perioadele când numărul salvamarilor este redus. Totuși, activiștii de mediu cer măsuri care să protejeze păsările de perturbările provocate de drone.

S-au făcut eforturi pentru a ajusta traiectoriile de zbor ale dronelor astfel încât să se reducă impactul asupra păsărilor și, implicit, agresivitatea acestora. Totuși, continuă să fie o provocare găsirea unei soluții care să fie în avantajul oamenilor și deopotrivă al păsărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel