EXCLUSIV  Drone căzute în Delta Dunării. Cristian Diaconescu: Stoltenberg a făcut două observații interesante / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cristian Diaconescu a vorbit despre dronele căzute pe teritoriul României.

Invitat la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, la DC News, Cristian Diaconescu a vorbit despre dronele provenite de la războiul din Ucraina care au căzut pe teritoriul țării noastre și care au fost greșelile făcute de România în investigarea și raportarea acestor incidente.

„Deși există această proximitate geografică, nu ne-am pregătit pentru astfel de incidente. Senzația mea este că astfel de situații nu s-au luat în serios și în acest moment abia învățăm ceea ce trebuia să fie stabilit în instituții de peste un an. Aceste lucruri înseamnă reacția, tipul de reacție, nivelul de evaluare al unui risc și nivelul comunicării.

După părerea mea, în acest moment, Federația Rusă evaluează destul de clar această proximitate geografică, pe de o parte având un interes militar evident în a distruge infrastructura ucraineană, iar pe de altă parte, intrând în zona negării plauzibile, în ceea ce privește consecințele colaterale legate de malul Alianței Nord-Atlantice.

Instituțional ar fi trebui să aibă în minte faptul că la un moment dat astfel de incidente era clar că urmau să se întâmple, iar în al doilea rând că va fi o chestiune de minute până când se va face o anchetă aprofundată, iar la sfârșitul zilei să se facă deosebirea dintre incident și act de agresiune deliberată. O astfel de constatare în teren poate reprezenta fie o temă accidentală, cum a fost racheta din Polonia, iar pe de altă parte trebuie să fii foarte atent la agresiunea deliberată“, a spus Cristian Diaconescu.

CITEȘTE ȘI        -        MApN, anunț după ce oamenii au făcut sesizări cu privire la așa numitele „explozii” pe care le-ar fi văzut sau auzit

„Dacă la primele 2 era cam la 200 de metri de granița cu Ucraina, unde e plauzibil că pot avea loc incidente, cea de-a treia a fost la 15 km. în profunzime, lângă o bază militară românească“, a completat Răzvan Dumitrescu.

„Trebuie să observăm comunicarea Alianței Nord-Atlantice. Stoltenberg a spus două lucruri. Primul că s-a comunicat „la câteva zile după producerea incidentului“ - în Polonia a fost în timp real -, iar al doilea că „nu este vorba de o agresiune a Federației Ruse în legătură cu NATO“ după care a închis subiectul. De ce nu am spus noi acest lucru de la început? De ce nu avem forța de asumare?“, s-a întrebat, retoric, Cristian Diaconescu.

CITEȘTE ȘI        -        Spațiul aerian românesc, închis în nordul Dobrogei

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel