EXCLUSIV  Drumul cerealelor din Ucraina, prin România. Dragnea, angajat la fiul său, în agricultură: Situația fermierilor români este gravă. ”De ce să îi ajutăm?”

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Liviu Dragnea a vorbit despre situația României și exportul de cereale din Ucraina, după ce Polonia a refuzat să-l mai permită pe teritoriul său. 

Întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac dacă România ar trebui să procedeze ca Polonia, vizavi de cerealele ucrainene - să nu permită exportul prin teritoriul său, pentru că cerealele acelea mult mai ieftine au lovit în fermieri -, amintindu-se și de faptul că UE a pregătit bani foarte puţini pentru statele din Est, Liviu Dragnea a spus:

"Aia e bătaie de joc. Sunt în domeniu, sunt angajat la firma fiului meu care lucrează în agricultură, are pământ în arendă. Asta este o glumă! Situaţia fermierilor români şi a legumicultorilor români, acum, este gravă. Nu cred că România va face asta. Nu ştiu dacă o va face. Sigur că trebuie făcut ca să îţi protejezi producţia de grâu".

"Înţeleg că noi trebuie să îi ajutăm pe cetăţenii ucraineni care se plimba pe aici prin Bucureşti cu jeep-uri, care vin cu sacoșele, cu geamantanele de bani în România şi nu numai în România. Trebuie să luăm toate cerealele fermierilor americani care au teren acolo. De ce trebuie să facem noi asta? De ce să îi ajutăm? Autoritățile ucrainene au fost solidare cu noi vreodată în istorie? Cum se comportă autorităţile ucrainene cu minoritatea română din Ucraina?", a declarat fostul lider PSD, la DCNews TV.

"Nu au curaj să negocieze nimic"

"Problema nu este la multinaţionale, nu este nici la americani, nici la nemţi, nici la ucraineni, nici la ruşi. Problema este la cei care acum conduc România. În primul rând, nu au curaj să negocieze nimic. Pot să nu aibă pregătire, dar să aibă o brumă de mândrie. Le tremură izmenele" mai consideră el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel