”Drumul de sub Munte” din Ţara Făgăraşului, inaugurat. Veștea (MDLPA): Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură

FOTO: Facebook @MDLPA
FOTO: Facebook @MDLPA

”Drumul de sub Munte” din Ţara Făgăraşului, un drum de aproximativ 50 de kilometri, este cel mai amplu obiectiv de infrastructură rutieră din Brașov.

”Drumului de sub Munte” din Ţara Făgăraşului, calea rutieră care uneşte comunităţile locale situate la poalele Munţilor Făgăraş, a fost inaugurată vineri, iar la eveniment a participat și Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Potrivit comunicatului de presă al MDLPA,  drumul are o lungime de aproximativ 50 de km și traversează localităţile Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus, asigurând conectivitatea directă cu oraşul Victoria şi conectivitatea indirectă, prin drumurile judeţene 104B Făgăraş - Hârseni - 104A şi 104C Făgăraş - Recea, cu municipiul Făgăraş şi inclusiv cu gara municipiului.

”Felicit administraţia publică judeţeană pentru implicarea în modernizarea celui mai amplu obiectiv de investiţii în domeniul infrastructurii rutiere, realizat în ultimii 15 ani în judeţul Braşov.

Acesta a fost nu doar unul dintre proiectele mele de suflet, ci și unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură implementate la nivelul Regiunii Centru şi un exemplu de colaborare a autorităţii judeţene cu administraţiile locale.

Totodată, asigur toate autoritățile publice că pot conta pe sprijinul meu și în derularea altor proiecte care să contribuie la modernizarea și dezvoltarea comunităților din întreaga țară, pentru a reduce discrepanțele regionale”, a precizat ministrul dezvoltării, citat în comunicatul MDLPA.

Valoarea finală a lucrărilor de modernizare a drumului interjudeţean DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P este de 168.543.202,85 lei, fonduri europene nerambursabile, asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de  investiții 6.1. - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, se mai arată în comunicatul menționat.

Drumul modernizat va contribui la fluidizarea traficului din zona DN1 Sibiu – Brașov, facilitând legătura cu judeţele limitrofe, şi va deschide perspective de dezvoltare economică, socială şi turistică a localităţilor situate în stânga Oltului, de-a lungul Munţilor Făgăraş.

Citește și: Peste 1,13 miliarde de lei pentru 100 de contracte de finanțare prin proiectul ”Anghel Saligny”. Veștea (MDLPA): Vin în sprijinul nevoilor cetățenilor din 38 de județe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel