ANTREC Buzău a lansat noul produs turistic "Drumul sarmalelor" promovat de 30 de pensiuni din Buzău. La festivalul gastronomic de la pensiunea la Casa cu Tei, din staţiunea Sărata Monteoru, sarmalele au ocupat un loc de cinste în meniurile prezente.
Autor: Anca Murgoci
Fiecare pensiune şi-a prezentat propria reţetă. Pofticioşii s-au putut bucura de savoarea sarmalelor preparate în frunză de paltin, coapte în dovleac, cu afumătură sau cu ciuperci.
De la eveniment nu au lipsit şi celelalte mărci consacrate ale Buzăului, cum ar fi vinul de Pietroasele, ţuica de Chiojdu şi cârnaţii de Pleşcoi. Participanţii la eveniment s-au putut bucura şi de savuroasa "Tocană Naţională" preparată după o reţetă multiseculară.
"Drumul sarmalelor" va continua anul viitor şi la pensiunile din Moldova. ANTREC România are în plan extinderea sărbătorii sarmalelor la nivel naţional. Motivul este unul singur, Uniunea Europeană a recunoscut acest produs culinar ca fiind reprezentativ pentru ţara noastră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News