Numele unui cartier bucureştean îşi are originea în istorie, însă a fost mereu spus greşit. Este vorba despre Drumul Taberei.
"Atenţie, nu mai spuneţi în viaţa voastră Drumul Taberei. Este Drumul TABERELOR, pentru că acolo au venit armatele lui Tudor Vladimirescu, în 1821", a declarat jurnalistul Cătălin Oprişan în cadrul unui podcast.
Acesta este un cartier situat în sectorul 6 al Bucureștiului, în partea de vest-sud-vest. Se învecinează la nord cu cartierul Militari, la vest cu Cartierul Brâncuși, la est cu Cartierul Panduri și la sud cu cartierul Ghencea.
Denumirea cartierului este legată de trecutul acestor locuri unde, în timpul Revoluției de la 1821, Tudor Vladimirescu și-a stabilit tabăra de panduri. Platoul întins al Cotrocenilor este legat și de numele lui Aurel Vlaicu, al cărui prim zbor temerar cu avionul construit de el a avut loc la 17 iunie 1910 în această zonă, scrie Wikipedia.
„Când m-am mutat eu în Drumul Taberei, abia începeau lucrările la metrou şi abia de curând l-au finalizat. Nu am văzut însă şi oameni care intră acolo. Se spune că ar fi oameni... Adică se pare că e unul dintre cele mai proaste proiecte făcute vreodată”, a spus sociologul Alfred Bulai.
„Este prost pentru că nu e făcut până la capăt, nu înţeapă magistrala 2 ca să se ducă în Pipera. Proiectul era ca să meargă din Drumul Taberei până în Pantelimon şi să intersecteze la Universitate magistrala 2, să ajungă lumea la Pipera, la corporaţii. Acum merge doar până la Eroilor, schimbi magistrala... îţi ia la fel de mult ca mersul cu maşina”, a explicat Val Vâlcu.
„Eu la multe dintre staţiile de metrou văd mereu oameni care ies şi intră. Aici, că eu merg des prin Drumul Taberei, nu văd oameni... Eu am crezu că e un mit, că n-o fi nimic înăuntru... şi mi-a zis cineva că e chiar drăguţ înăuntru, dar nu prea e lume. Circulă şi rar. Dacă ai mai şi pierdut legătura, mai aştepţi încă 20 de minute...”, a mai afirmat Alfred Bulai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu