Drumurile de acces spre porturile din Germania, blocate de fermierii protestatari

FOTO: captura video Twitter @James Melville
FOTO: captura video Twitter @James Melville

Fermierii germani au blocat drumurile de acces spre porturi, ca semn de protes, după ce negocierile dintre sindicatele fermierilor și guvernul german au eșuat,

Drumurile de acces spre mai multe porturi din Germania, în special cel spre Hamburg, au fost blocate luni, de fermierii germani, în semn de protest faţă de eliminarea facilităţilor fiscale pentru motorină, în contextul în care au loc manifestaţii ale fermierilor în întreaga Europă, transmite AFP, scrie Agerpres.

”Perturbări importante în trafic au apărut în zona portului Hamburg”, cel mai mare port din Germania, provocând blocajul unei părţi din ”traficul camioanelor”, a avertizat poliţia din acest oraş pe reţeaua socială X.

Coloane compuse din câteva sute de tractoare au creat de asemenea perturbări în trafic în centrul oraşului Hamburg, în timp ce o manifestaţie a fermierilor are loc în faţa gării din oraş, au adăugat autorităţile.

Şi în alte porturi din Germania activitatea a fost perturbată de fermieri. În landul Saxonia Inferioară (nord), fermierii au blocat acces în portul JadeWeser cu aproximativ 40 de tractoare, în timp ce în portul Bremerhaven (nord), o mobilizare a fermierilor pe o axă rutieră importantă a provocat o ”încetinire semnificativă” a traficului, susţine poliţia.

Negocierile dintre sindicatele fermierilor și Guvernul Scholz, eșuate

Aceste acţiuni fac parte dintr-o amplă mobilizare a fermierilor germani, care se opun de mai multe săptămâni unei reforme a facilităţilor fiscale pentru motorina folosită în agricultură, reformă care prevede eliminarea, din 2026, a scutirii de care beneficiază fermierii.

Acţiunile de luni vin după o perioadă de negocieri eşuate între sindicatele fermierilor şi Guvernul de la Berlin, iar în paralel mişcarea de protest s-a extins şi în alte ţări din Europa, precum Franţa, Polonia şi România.

Aceste proteste vizează în special obligaţiile mai stricte de mediu impuse sectorului agricol european, creşterea costurilor de producţie după războiul din Ucraina şi povara administrativă care este suportată de exploataţiile agricole.

Citește și: Transportatorii românii a căror marfă a fost distrusă la protestele din Franța, acuzații grave: Jandarmii luminau cu lanterna etichetele produselor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel