DSP Argeş, PRIMELE rezultate în cazul bebelușilor

Probele de lapte praf şi apă plată analizate sunt conforme, iar apa din reţelele publice folosită la prepararea hranei copiilor internaţi la Bucureşti este potabilă, au anunţat, luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş.

Potrivit unui comunicat al DSP Argeş, au fost recoltate probe de la domiciliile copiilor, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, precum şi din alimente, din apa din reţeaua publică şi din apa îmbuteliată care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei. În urma analizelor a rezultat că apa folosită la blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Piteşti, precum şi la domiciliile mai multor copii din Piteşti, Topoloveni şi Ştefăneşti este potabilă. S-a stabilit, totodată, că şi apa minerală necarbogazoasă recoltată din două reţele de hipermarketuri este potabilă.

În schimb, apa din sursă proprie folosită într-o gospodărie din Mărăcineni, care din declaraţiile părinţilor era folosită doar la prepararea supelor, precum şi cea de la un izvor public din Ştefăneşti, despre care tatăl a declarat că nu a fost folosită pentru hrana copilului, a fost găsită ca fiind nepotabilă.

'Probele de lapte praf recoltate din farmacii corespund standardelor în vigoare, iar microaeroflora şi suprafeţele de la Spitalul de Pediatrie Piteşti se încadrează in limite normale', se precizează în comunicat.

[citeste si]

Conform aceleiaşi surse, niciun copil din judeţul Argeş nu mai a fost transferat în ultimele patru zile la vreo unitate sanitară din Bucureşti cu boala diareică acută complicată.

'Restul pacienţilor prezenţi la unităţile sanitare din judeţul Argeş în ultimele 24 de ore se încadrează în media zilnică specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei', se mai menţionează în comunicatul DSP Argeş. O fetiţă diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic a decedat în noaptea de duminică spre luni la Spitalul 'Marie Curie', au declarat pentru AGERPRES surse medicale.

Potrivit surselor citate, fetiţa era internată la secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale. În urmă cu o săptămână, o fetiţă din Topoloveni în vârstă de un an a murit la aceeaşi unitate medicală, fiind infectată cu o bacterie şi ulterior diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic. La Spitalul Marie Curie mai erau internaţi duminică 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel