Dacă vrei să-ți rămână perișoarele întregi în ciorbă și să fie și pufoase, trebuie să știi că există un secret care îți poate asigura succesul.
Ingrediente
- trei roşii
- doi ardei graşi
- un morcov mare
- un dovlecel
- o ţelină
- două cepe mari
- o jumătate de litru de borş
- o legătură de pătrunjel
- o legătură de leuştean
- sare, piper, boia
- jumătate de kilogram de carne de vită tocată
- un ou
Cum se prepară
Se adaugă într-un bol carnea de vită, oul, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat şi condimentele (boia, sare şi pier) şi se amestecă foarte bine, până când conţinutul se omogenizează. Apoi, se formează perişoarele cu mâna, sub formă de chifteluţe mici.
În paralel, se pune apa la fiert şi se adaugă restul ingredientelor tocate mărunt: roşiile, dovleceii, ţelina, ardeii graşi, morcovul şi ceapa, potrivit kanald.ro. Se pun şi perişoarele şi se lasă la fiert timp de 25 - 30 de minute, având grijă să amestecaţi constant.
La final, adăugaţi sare şi piper după gust şi puneţi în oală şi leuşteanul şi pătrunjelul, tocate mărunt. Pentru un plus de gust, puteţi adăuga în bol o lingură de smântână.
Secretul pentru perișoare pufoase, care nu se sfărâmă
Există o greşeală pe care multe gospodine o fac, din cauza căreia perişoarele nu rămân întregi şi se sfărâma. Secretul este să folosiţi carne cât mai macră. Dacă folosiţi carne grasă, perişoarele vor fi sfărâmicioase.
Vezi și: Chifteluțe ca la mama acasă: Rețeta simplă - Secretul care le face pufoase
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu