Duelul mesajelor între PSD și PNL. Semnele care arată că parteneriatul dintre liberali și social-democrați e tot mai șubred

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Stabilirea datei alegerilor prezidențiale reprezintă un adevărat măr al discordiei între liberali și social-democrați.

Reprezentanții liberalilor și ai social-democraților s-au întrecut în ultimele zile într-un adevărat război al mesajelor, după ce între cele două partide au apărut tensiuni în ceea ce privește stabilirea datei alegerilor prezidențiale.

În timp ce PSD optează pentru păstrarea datelor stabilite în calendarul alegerilor, și anume 15, respectiv 29 septembrie 2024, PNL-ul dorește amânarea scrutinului prezidențiale în luna octombrie sau noiembrie, principalele argumente ale liberalilor fiind legate de faptul că nu se poate face campanie în perioada concediilor (n.r. luna august), iar chemarea oamenilor la vot pe 15 septembrie ar interfera cu începerea școlii.

Duelul mesajelor între PSD și PNL

„Ciolacu, winter is coming! (n.r. vine iarna)“, a scris liberalul Adrian Cozma pe Facebook, iar Tănase Stamule a reamintit faptul că PSD a uitat că „au mai avut un guvern care a picat înainte de prezidențiale“. 

„Amenințările puerile transmise de camarila primului covrigar al țării ne lasă pe noi liberalii reci. Discuțiile din martie, legate de calendarul alegerilor, au fost pe baze total diferite, cu PSD spunând atunci că nu vor avea candidat la prezidențiale. Acum că domnul Ciolacu speră să intre în turul 2 alături de netotul aurar ce promite case aproape gratis și credite ieftine, li s-a umflat pipota socialiștilor și chiar încep să creadă că românii vor vota un PSD-ist fără școală pentru a-l pune președintele României.“, a scris Tănase Stamule.

El a adăugat că „Partidul Național Liberal și-a respectat toate angajamentele față de PSD. Inclusiv rocada premierilor a fost făcută în ciuda credinței lor profunde că domnul Ciucă nu se va retrage. Înțelegem că visează la Cotroceni și că printre huiduielile primite la Frankfurt, de la căldură și bere unii socialiști au zis că dau lovitura cu covrigarul, însă de la vis până la realitatea mai e de trecut votul românilor. Alegerile trebuie ținute la termen, pentru ca românii să vadă, cu bune și rele, exact ce pot și vor toți candidații.“

Din rândurile social-democraților, Sorin Grindeanu a lansat atacuri la adresa lui Nicola Ciucă, precizând că acesta este „un poznaș în slujba țării“.

„Domnul Ciucă ne spune că va respecta doar prevederile și termenele legale în ceea ce privește data alegerilor prezidențiale.Mă întreb ce era legal pe 3 martie și a devenit ilegal pe 27 iunie la PNL?! Probabil tot efectul căldurii de afară și al selfieurilor cu televizorul....“, a scris Sorin Grindeanu.

Tănase Stamule a revenit cu un alt mesaj, în care i-a adus acuzații dure lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

„Sorin Grindeanu și domnul Minimis din fruntea Camerei Deputaților au păstorit de mai mulți ani organizația PSD Timiş, unde au reuşit de mulți ani să iasă intotdeauna pe locul 3. Disperați că nu își puteau justifica pozițiile de la Bucureşti din cauza lipsei de rezultate din Timiş s-au făcut preş în fața PNL ca să spună că au câştigat şi ei ceva. Acum, îmbătat de falsul rezultat electoral şi cu spatele îndoit de sacii cu asfalt cărați prim țară pentru a stimula campania PSD, domnul Grindeanu dă minte politică uitând să se privească în oglindă pentru a-şi vedea adevarata măsură electorală. Stați liniştit domnule Grindeanu, românii nu vor trimite niciodată un PSD-ist la Cotroceni iar dumneavoastră, după ce veți înțelege asta, o să redeveniți un personaj obedient, inspid, inodor şi incolor, aşa cum v-ați consacrat în politică“, se arată într-un alt mesaj al lui Tănase Stamule.

George Stângă a scris pe Facebook că „Ciolacu ar face bine să iasă din logica partidului stat“.

„El centrează, el dă cu capul Dacă tot merge atât de des pe stadion, măcar să învețe cum e cu spiritul de echipă“, a scris George Stângă.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a fost nemilos cu președintele PNL Nicolae Ciucă. La un videoclip postat pe Facebook, dintr-o emisiune în care era invitat președintele Senatului României, Tudose a scris sec „Coerență! Stabilitate! Încredere!Vizionați și trageți dv concluziile…..Omu’ vrea să fie președinte!“.

Ioan Popa, primarul PNL din Reșița, a lansat și el un atac la adresa premierului Ciolacu.

„Marcel Ciolacu își dă arama pe față!

Am spus-o de nenumarate ori, cu PSD-ul nu poți sta la masă.

Pesediștii au demonstrat-o cu Crin Antonescu în 2014, au demonstrat-o cu prisosință în alegerile locale din acest an, când ne-au furat peste 200 de primari. O demonstrează și astăzi, când șantajează cu ruperea coaliției de guvernare, deși noi ne-am respectat cuvântul atunci când președintele Nicolae Ciucă a transferat poziția de premier celui care astăzi vorbește despre onoare.

Alegerea unei alte date pentru alegerile prezidențiale, care să nu interfereze cu bacalaureatul, sesiunea din toamnă, ar trebui să fie o prioritate pentru cei care s-au străduit ani în șir să depășească acest „mare” obstacol!“, a scris Popa.

Florin Roman a scris că „Marcel Ciolacu nu poate șantaja voința a 2,5 milioane de romani, care au votat PNL”.

„Vedem o anumită nervozitate la președintele PSD, Marcel Ciolacu, între două vizite la un meci și la o bere rece. Probabil, din cauza caniculei și a stresului legat de evaluarea națională și de bacalaureat. Când vorbește de onoare, în acest caz a domnului Ciucă, cred ca dl Ciolacu vorbește de funie în casa spânzuratului.

Altfel e greu de înțeles de ce principala lui grijă e data alegerilor și niște panouri. Rezultatul “dezastruos” al PNL în alegerile locale, de peste 30%, la votul politic îl încurcă teribil pe dl Ciolacu și pe PSD. Planul său, de președinte peste noapte, cu sprijinul PNL a căzut. Și-ar dori cu disperare un George Simion sau o “Mihaela, dragostea mea”, în turul 2, dar românii i-au spus clar ca turul 2 va fi o confruntare cu un general, cu onoare, aflat în slujba țării.

Și dacă e să vorbim de onoare, îi reamintim domnului Ciolacu ca deși a anunțat decizii, după ședința de coaliție, după alegeri, la Sâmbătă de Sus a fost anunțat candidat al PSD la președinție. Fără o minimă consultare. Prin urmare, faptul ca vreți să sacrificați un guvern stabil și România, doar pentru ca vreți să fiți președintele României e decizia dvs. Și evident veți plăti și costurile politice.

PNL rămâne în guvern și nu poate fi șantajat. Cum nu pot fi șantajați, domnule Ciolacu, nici cei 2,5 milioane de români care au votat PNL și care vor un președinte liberal de dreapta. Și în final vă adresez rugămintea ca între două meciuri și o bere, poate vă mai amintiți ca și trebuie să guvernați România. Sunteți totuși premierul României și aveți această responsabilitate!“, a scris Florin Roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel