Dintr-o legumă de sezon, cum este dovleacul, puteți găti o serie infinită de delicatese, inclusiv supe, felul doi, dar și deserturi.
Puțini s-ar gândi să facă o dulceață delicioasă pentru a umple prăjiturile sau a da mai multă aromă brânzeturilor. Pregătirea unei gemuri și dulcețuri cu dovleac este ceva diferit, dar sunt la fel de gustoase ca și preparatele tradiționale.
Ingrediente:
1 kg pulpă de dovleac;
700 grame de zahăr;
1 lămâie;
1 păstaie de vanilie.
Dovleacul se curăță de coajă. Pulpa se taie cubulețe, care se pun într-o oală, împreună cu zahărul, coaja de lămâie și păstaia de vanilie.
Lăsați la macerat 12 ore, apoi puneți oala pe foc și așteptați ca dovleacul să se topească, amestecând din când în când.
După ce s-a îngroșat, dulceața se pune în borcane curate, care se închid ermetic cu capacele.
Dacă sunteți la dietă, puteți încerca să pregătiți dulceață de dovleac fără zahăr. Procedura este aceeași ca la varianta cu zahăr. Ceea ce se schimbă sunt ingredientele.
Va trebui să eliminați zahărul și vanilia și să le înlocuiți cu 4 portocale. Zaharurile naturale ale citricelor vor face dulceața foarte bună și cu conținut mai mic de calorii.
Dulceața de dovleac se folosește pentru a umple preparatele dulci. Aroma dulce a legumei se pretează foarte bine pentru a face o tarta neobișnuită sau biscuiți delicioși.
Puteți întinde și o lingură din dulceață pe o felie de pâine prăjită, pe care să savurați la micul dejun.
Dulceața de dovleac este ideală și pentru preparatele cu pui și fripturi. Este excelentă și atunci când se întinde pe brânzeturi mature și condimentate.
Vezi și:
Suntem obișnuiți să curățăm legumele și fructele, dar cele mai mute vitamine și minerale se află anume în coaja pe care o aruncăm.
Spre exemplu, coaja de dovleac este bogată în fibre, vitamine și antioxidanți. Într-adevăr este o mare greșeală să o aruncăm.
Tartă cu struguri, un desert perfect pentru micul dejun
Vă prezentăm rețeta unor fursecuri delicioase pe baza de dovleac (inclusiv coajă) și ciocolată, care sunt 100% vegetale, datorita uleiului de cocos folosit în loc de unt.
În general, la prepararea deserturilor se folosesc ingrediente precum untul și ouăle, însă persoanele vegane sau cele alergice, le pot înlocui cu ușurință cu alte alimente de origine vegetală.
Ingrediente pentru 12 fursecuri:
260 grame de făină,
100 grame de zahăr brun,
130 grame de dovleac,
50 grame de ulei de cocos topit,
50 ml lapte vegetal,
70 grame de ciocolată neagră,
1 lingura de praf de copt,
un praf de sare.
Tăiați dovleacul în bucăți fără a-l curăța de coajă și fierbeți-l în apă nesărată timp de 15 minute sau până când este foarte moale. Scurgeți-l din apă și folosiți un blender pentru a-l transforma într-un piure, care se lasă să se răcească.
Într-un bol se pune piureul de dovleac împreună cu uleiul de cocos și laptele vegetal și se amestecă bine.
Făina, zahărul, praful de copt și un praf de sare se pun în al doilea castron și se amestecă cu un tel. Adăugați ingredientele lichide și începeți să amestecați cu o lingură, apoi frământați aluatul cu mâinile. Adăugați ciocolata tocată și frământați până se omogenizează bine.
Formați bile de aluat și puneți-le într-o tavă, acoperită cu hârtie de copt, la distanță unele de altele. Coaceți fursecurile la 190 de grade, timp de 12 minute. Înainte de a le pune pe masă, fursecurile se lasă să se răcească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News