Dulceața de dovlecei se prepară ușor și nimeni nu o să bănuiască că este făcută din... dovlecei!
1 kg dovlecei
1 kg zahăr
200 - 250 ml apă
1 lămâie
1 baton vanilie
După ce cureți dovleceii de coajă și semințe, îi tai în cubulețe mici și îi pui într-o strecurătoare. Peste ei torni apă clocotită și îi lași să se scurgă bine. Într-o crăticioară prepari siropul din apă și zahăr. Amesteci până se dizolvă zahărul, iar când acesta s-a dizolvat, pui zeamă de la lămâia pe care ai stors-o. Lași să se lege siropul și pui și batonul de vanilie, amestecând puțin în sirop. Acum poți să adaugi și dovleceii care au fost bine scurși.
Lași dulceața pe foc pentru încă 20 - 30 minute, până când aceasta se leagă bine. Când e gata, pui dulceața fierbinte în borcane. Când se formează deasupra o crustă, poți să legi borcanele, notează divahair.ro. Se poate consuma la micul dejun sau chiar la prepararea unor prăjituri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu