Dulceaţa de gogonele este delicioasă. Vă prezentăm o reţetă uşoară, reţetă pe care o poate face orice gospodină.
Un kilogram de gogonele
Un kilogram de zahăr
Apă
Esenţă de vanilie
Lămâie
Spălaţi gogonelele şi curăţaţi-le de seminţe. Spălaţi-le iar şi lăsaţi-le să se scurgă.
Puneţi zahărul într-o oală, adăugaţi două căni cu apă şi lăsaţi să fiarbă. Când a început să dea în clocot, adăugaţi gogonelele, după care lămâia tăiată feliuţe şi esenţa de vanilie. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până când arată ca o miere transparentă.
Se pune în borcane după ce se răceşte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu