Dulceața de gogonele este un deliciu. Se prepară ușor și te va cuceri. Iată rețeta.
Ingrediente
- 1,5 kg gogonele
- 1 kg zahăr
- 2 lămâi
- o păstaie vanilie
- o bucățică de ghimbir
- un bețisor de scorțișoară
Cum se prepară
Gogonelele se spală bine, apoi se scufundă în apa clocotită câteva secunde. Se scot și se trec sub jet de apă rece și li se scoate pielița. Se taie gogonelele cubulețe, scrie retetepractice.ro. Într-o oală se așază straturi de gogonele, zahăr și rondele de lămâie, terminând cu zahăr. Se pune și păstaia de vanilie și se lasă la macerat 24 de ore.
Apoi se pun la fiert și se lasă 30 de minute la foc mediu, din momentul în care dau în clocot.Se reduce focul apoi, se scoate păstaia de vanilie. Se adaugă și scorțișoara și ghimbirul răzuit fin și se lasă mai lasă la fiert 15 minute. Se scoate batonul de scorțișoare și dulceața se pune în borcane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu