Dulceață de gutui, fără fierbere. Rețeta pe care o prepari în cinci minute. Dulceața de gutui fără fierbere este o încântare în acest sezon. Aromată și ușor de preparat, este desertul perfect al toamnei. Unde mai pui că se prepară și rapid, înd oar cinci minute.
• 5 gutui
• 5 cm de rădăcină de ghimbir
• 1 kg de miere
• 1 lingură de pulbere de scorțișoară
• 1 lămâie
Dulceață de gutui, fără fierbere. Rețeta pe care o prepari în cinci minute. Spălați bine gutuile, îndepărtând puful. Tăiați-le în jumătăți, eliminând părțile viermănoase. Dați-le pe răzătoarea mare într-un bol de sticlă sau într-un vas de ceramică. Adăugați ghimbirul dat pe răzătoarea cu găuri mici, pulberea de scorțișoară și sucul proaspăt stors de la lămâie, scrie lataifas.ro, redând rețeta de pe cristelageorgescu.ro.
Vezi și: Gogoșari în oțet, fără fierbere. Cea mai ușoară rețetă de murături. Gospodinele o adoră!
Dulceață de gutui, fără fierbere. Rețeta pe care o prepari în cinci minute. Adăugați și mierea și amestecați bine, până la omogenizare cu o lingură de lemn. Acoperiți vasul și lăsați gemul la macerat 3-5 zile, amestecând zilnic în el.
Dulceață de gutui, fără fierbere. Rețeta pe care o prepari în cinci minute. Transferați apoi dulceața rezultată în borcănele de sticlă. Închideți-le ermetic și păstrați-le în frigider. Această dulceață poate fi consumată ca atare, poate fi servită pe pâine, pe clătite, ca o miere vindecătoare sau ca sirop.
Vezi și: De ce să adaugi albuș în maioneză. Toți bucătarii fac asta. Habar nu aveai cât te ajută
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu