Toamna, în bucătăriile gospodinelor e forfotă mare. Toate îşi pregătesc debaralele pentru iarnă. Vă prezentăm o reţetă delicioasă de dulceaţă de gutui. Este foarte uşor de preparat şi foarte gustoasă.
800 grame de gutui tocate sau rase. Aproximativ 5 gutui medii )
O lămâie
600 ml apă minerală
450 grame de zahăr alb
Scorţişoară
Pasul 1. Începem să pregătim sucul de lămâie, având grijă să nu cadă semințe.
Pasul 2. Într-un vas mare punem zeama de lămâie, gutuile mărunțite și apa, după care îl punem la fiert. Se adaugă zahărul și se încălzește ușor, astfel încât zahărul să se topească complet, fără a lăsa amestecul să fiarbă.
Pasul 3. După câteva minute adăugați scorţişoara şi lăsaţi să fiarbă timp de aproximativ 50-60 de minute, amestecând ocazional până când gemul se îngroașă și culoarea este de un ton de roz somon.
Pasul 4. Se ia de pe foc şi verificăm textura.
Pasul 5. Turnați dulceața în borcane sterilizate. Aveţi grijă să nu le umpleţi până la margine, ci cu câțiva centimetri mai jos. Închideți bine capacele și lăsați să se răcească cu fața în jos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu