Dulceața de lapte, ”dulce de leche”, bună de pus pe pâine sau în clătite.
Dulceața de lapte este un preparat care se găsește în bucătăria internațională, în cea argentiniană fiind cunoscută sub numele de ”dulce de leche”.
1 litru de lapte gras. În cazul celor cu intoleranță la lactoză utilizați lapte fără lactoză
220 g de zahăr tos
un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
1-2 lingurițe de extract de vanilie.
Într-o oală mare puneți laptele și zahărul la fiert, la foc mic, pentru 25-30 de minute.
Adăugați bicarbonatul de sodiu, amestecați și continuați să fierbeți laptele cu zahărul până când se îngroașă și devine caramel. Va trebui să fie puțin mai groasă decât o cremă.
Se adaugă vanilia și se toarnă în borcane sterilizate. Se lasă să se răcească și se dă la frigider.
Dulceața de lapte poate fi consumată ca atare, ca alternativă la dulcețurile din magazin, dar și ca o cremă pentru prăjituri, clătite sau vafe.
Citește și: Plăcintă de mere, fără zahăr. Nu trebuie să fii vreo bucătăreasă desăvârșită pentru a o prepara
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News