Află cum poți să prepari o dulceață delicioasă de mandarine în doar câțiva pași.
În această perioadă a anului, citricele sunt vedetele de pe mesele noastre. Pe lângă faptul că sunt delicioase, sunt o sursă de vitamina C, antioxidanți și săruri minerale și ne ajută să ne întărim sistemul imunitar în lunile reci.
Portocalele și mandarinele se pretează foarte bine la pregătirea diverselor rețete, dar cea care poate le bate pe toate este dulceața, perfectă pentru a fi întinsă pe pâine la micul dejun sau pentru a pregăti tarte sau alte deserturi.
Sos parfumat din fructe de pădure, excelent pentru friptură
Rețeta pe care ți-o propunem include și folosirea de coji. Suntem siguri că parfumul lui te va cuceri!
Ingrediente (pentru 3 borcane de 250 grame):
1 kg de mandarine organice,
500 grame de zahăr brun,
sucul de la o lămâie.
Spală bine mandarinele. Umple pe jumătate o oală mare cu apă și pune-o pe aragaz. De îndată ce apa a început să fiarbă, adaugă mandarinele (cu tot cu coji) și fierbe-le, la foc mic, aproximativ o jumătate de oră.
Oprește focul și lasă mandarinele să se scurgă, așezându-le pe masă pe o cârpă. Când fructele sunt uscate, se taie în jumătate și se storc cu un storcător, având grijă să îndepărtezi semințele.
Acum introdu cojile într-un blender transformă-le într-un amestec cremos. După aceea, toarnă această pastă obținută în oală, adaugă sucul pe care l-ai stos anterior și la final zahărul brun. Pune oala pe masă și amestecă, din când în când, cu o lingură de lemn.
Încearcă această salată și vei uita de cea de boeuf pentru totdeauna. Este delicioasă
Gătește dulceața aproximativ 40 de minute la foc mic. Pentru a înțelege dacă este gata, pune puțină dulceață pe o farfurie, care a stat câteva minute în congelator. Dacă dulceața se îngroașă pe măsură ce se răcește, înseamnă că nu mai are nevoie de fiert.
Dulceața gata se transferă fierbinte în borcane curate. Închide borcanele cu capace și întoarce-le cu gura în jos, acoperite cu un prosop. După ce dulceața se răcește, borcanele pot fi duse în cămară.
Înlocuiește cafeaua cu aceste băuturi și îți vei ajuta organismul: vei fi plin de energie și sănătos
Dulceața de mandarine de casa poate fi păstrată până la 4 luni. Dar dacă deschizi borcanul, trebuie să-l ții la frigider și să-l consumi în decurs de trei zile.
Ca și alte citrice, mandarinele sunt o sursă importantă de vitamina C. Vitamina C este un puternic antioxidant și stimulator al sistemului imunitar, care poate preveni deteriorarea celulară a compușilor nocivi și instabili numiți radicali liberi. Valori nutritive pentru 100 grame de mandarine sunt: energie - 53 calorii, carbohidrați - 13.34 grame, zahăr - 10.58 grame, fibre alimentare - 1.8 grame, grăsimi 0.31 grame, proteine - 0.81 grame.
Mandarinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, un nutrient care întărește sistemul imunitar și menține pielea netedă și elastică. În plus, acestea sunt bogate în compuși vegetali care au diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte antiinflamatorii și antioxidante. Acești compuși includ peste 60 de soiuri de flavonoide, carotenoide și uleiuri esențiale și sunt responsabili de multe dintre beneficiile pentru sănătate ale citricelor.
Mandarinele sunt o sursă bună de fibre, care au mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea sănătății digestive și facilitarea pierderii în greutate. Portocalele și mandarinele sunt deosebit de bogate în fibre solubile, genul de fibre care ajută la scăderea nivelului de colesterol. Stimulează sănătatea mintală. Narirutina din mandarine poate contribui la îmbunătățirea sănătății mintale și poate ajuta la tratarea bolii Alzheimer.
Mandarinele sunt un excelent remediu pentru constipație. În cazul constipaţiei acute, se recomandă consumul a cel puţin un fruct pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, pentru a obţine efectul purgativ dorit. Cu toate că sunt fructe sănătoase, cu un important aport nutrițional, mandarinele sunt recomandate în cantități moderate în cazul persoanelor cu gastrită sau ulcer gastric.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu