Dulceață de smochine, preparată acasă, cu puțin zahăr: este aromată și senzațională

Dulceață de smochine, preparată acasă, cu puțin zahăr - este aromată și senzațională. Sursa - Pexels
Dulceață de smochine, preparată acasă, cu puțin zahăr - este aromată și senzațională. Sursa - Pexels

Astăzi veți afla cum puteți face dulceață aromată de smochine.

Deși au un gust foarte dulce, smochinele conțin de fapt doar 11% de zahăr. Sunt fructe bogate în calciu, potasiu și fier. În comparație cu cantitatea de minerale, smochinele au mai puține vitamine.

Aceste fructe par să regleze funcțiile intestinului, iar, în unele cazuri, pot avea și un efect laxativ. De asemenea, smochinele au un indice de sațietate ridicat. Una peste alta, pot fi consumate cu ușurință în cantitățile potrivite.

 

Ingrediente pentru dulceață:

 

600 grame de smochine;

150 grame de zahăr;

o lămâie și jumătate. Vom avea nevoie atât de coaja, cât și de sucul de lămâie.

 

Cum se face dulceața de smochine 

 

 

Mai întâi spălăm fructele. Acest proces este esențial pentru a elimina orice germeni și bacterii. Apoi scoatem coaja și punem smochinele curățate într-un bol.

Tăiem lămâia în jumătate și o stoarcem. Coaja trebuie tăiată în fâșii. Adăugăm coaja de lămâie și sucul în bolul cu smochine.


Înghețată de afine: fără lapte și fără smântână. Desertul are doar 65 de calorii

Acum este momentul să adăugăm zahărul. Amestecăm și lăsăm fructele la macerat aproximativ două ore. Desigur, le putem lăsa la macerat până la 12 ore.

După ce timpul a expirat, transferăm fructele într-o cratiță, pe care o punem pe foc și fierbem amestecul circa o oră. Este important să amestecăm din când în când, pentru ca dulceața să nu se lipească de fund.

Dacă dorim, putem pasa fructele. După efectuarea acestei proceduri, dacă dulceața este prea lichidă, o putem fierbe până se îngroașă.

Salată de castraveți cu zahăr: are un gust rafinat și neobișnuit 

Dulceața de smochine va fi perfectă când se va răci. Mai ales pentru cei care vor să evite substanțele suplimentare, pe care le regăsim adesea pe eticheta gemurilor din magazin. 

Procedând astfel, putem măsura și cantitatea de zahăr pe care o preferăm. Și iată cum putem face acasă o dulceață delicioasă de smochine.

 

 

BONUS. Dulceața s-a zaharisit? O poți salva cu acest truc, știut doar de bunicile noastre

 

De obicei, dulceața se zaharisește dacă nu a fost respectată cantitatea de zahăr în timpul gătirii: ori a fost prea mult, ori prea puțin. 

Dar nu dispera, deoarece problema poate fi corectată. Trebuie să faci din nou dulceața.

Borcanul cu dulceață, cu capacul scos, trebuie pus într-o oală cu apă. Turnați 2-3 linguri de apă și în borcan.

Apa din oala se pune la fiert până când începe să fiarbă. Borcanul nu trebuie scos până nu s-a răcit  complet. Apoi, dulceața trebuie turnată într-un alt borcan curat.

Castraveți murați cu mere: legumele sunt crocante, iar saramura este delicioasă

 

De asemenea, puteți transforma această dulceață în băutură de fructe, jeleu sau chiar vin. 

Unele gospodine preferă să pună dulceața în cuptorul cu microunde, timp pentru 7 minute, apoi imediat o adaugă în deserturi. O astfel de dulceață trebuie consumată într-un timp scurt. 

 

 

BONUS. Pepene galben prăjit: o rețetă ciudată, dar extrem de delicioasă

 

Toată lumea a cumpărat peste un pepene galben fad, care nu e dulce deloc. Este păcat să-l arunci, dar nu vrei nici să-l mănânci. 

Vă sugerăm să faceți un desert cu pepene galben, care este uimitor de bun. Nu durează mai mult de 15 minute. Pare tentant, nu-i așa?

 

Iată ingredientele de care ai nevoie:  

0,5 pepene galben,

1 lingura suc de lămâie,

2 lingurițe de scorţişoară,

2 lingurițe de miere,

30-40 grame de unt,

ciocolată rasă.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Pepenele galben se spală, se curăță de semințe și coajă, apoi se taie cubulețe. Stropiți pepenele galben cu suc de lămâie și amestecați. Puneți-l la fiert pentru 5 minute.

Într-o tigaie încinsă, se pune unul și se prăjește pepenele galben până se rumenește. Nu uitați să amestecați din când în când.

Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii

Turnați pepenele galben într-o farfurie. Stropiți-l cu scorțișoară și  miere. Acoperiți desertul cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos. Pepenele prăjit este gata. Bucură-te de masa ta.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel