Multora le place dulceața de mere, care este potrivita pentru prepararea deserturilor. Dulceața cu mere este excelentă pentru clătite.
Pentru a îmbogăți gustul și aroma dulceții de mere, folosiți scorțișoară, un condiment care se potrivește perfect cu aceste fructe
Pentru a prepara dulceață de mere aveți nevoie de:
o jumătate de kilogram de mere;
acid citric (pe vârful unui cuțit);
scorțișoară (1 baton);
aproximativ 150 grame de zahăr granulat;
două linguri mari de apă.
Dacă doriți să faceți mai multă dulceață, pur și simplu măriți proporțional cantitatea de ingrediente. Merele trebuie să fie proaspete, ferme și să nu fie pătate. În primul rând, fructele trebuie spălate și uscate. Apoi tăiați-le în bucăți de aceeași dimensiune.
Într-o oală cu fundul gros, potrivită pentru a găti dulceață, se toarnă câteva linguri de apă, se adaugă tot zahărul și acidu citric.
Așteptați ca zahărul să se dizolve, apoi adăugați merele tocate. Amestecați și completați amestecul cu scorțișoară.
Paste cremoase, gata în 10 minute. Nucușoara folosită le dă o aromă senzațională
Cel mai bine este să folosiți un baton de scorțișoară, deoarece oferă o aromă mai interesantă și o nuanță de gust. Focul trebuie redus la minimum. Fierbeți dulceața 60 de minute. În acest timp, trebuie să amestecați periodic dulceața. La sfârșitul gătirii, scoateți batonul de scorțișoară și puneți dulceața în borcane.
De obicei, dulceața se zaharisește dacă nu a fost respectată cantitatea de zahăr în timpul gătirii: ori a fost prea mult, ori prea puțin.
Dar nu dispera, deoarece problema poate fi corectată. Trebuie să faci din nou dulceața.
Borcanul cu dulceață, cu capacul scos, trebuie pus într-o oală cu apă. Turnați 2-3 linguri de apă și în borcan.
Apa din oala se pune la fiert până când începe să fiarbă. Borcanul nu trebuie scos până nu s-a răcit complet. Apoi, dulceața trebuie turnată într-un alt borcan curat.
Castraveți murați cu mere: legumele sunt crocante, iar saramura este delicioasă
De asemenea, puteți transforma această dulceață în băutură de fructe, jeleu sau chiar vin.
Unele gospodine preferă să pună dulceața în cuptorul cu microunde, timp pentru 7 minute, apoi imediat o adaugă în deserturi. O astfel de dulceață trebuie consumată într-un timp scurt.
Toată lumea a cumpărat peste un pepene galben fad, care nu e dulce deloc. Este păcat să-l arunci, dar nu vrei nici să-l mănânci.
Vă sugerăm să faceți un desert cu pepene galben, care este uimitor de bun. Nu durează mai mult de 15 minute. Pare tentant, nu-i așa?
Iată ingredientele de care ai nevoie:
0,5 pepene galben,
1 lingura suc de lămâie,
2 lingurițe de scorţişoară,
2 lingurițe de miere,
30-40 grame de unt,
ciocolată rasă.
Pepenele galben se spală, se curăță de semințe și coajă, apoi se taie cubulețe. Stropiți pepenele galben cu suc de lămâie și amestecați. Puneți-l la fiert pentru 5 minute.
Într-o tigaie încinsă, se pune unul și se prăjește pepenele galben până se rumenește. Nu uitați să amestecați din când în când.
Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii
Turnați pepenele galben într-o farfurie. Stropiți-l cu scorțișoară și miere. Acoperiți desertul cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos. Pepenele prăjit este gata. Bucură-te de masa ta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News